*Nettavisen* Sport.

Tar årets tiende seier

Foto: Hesteguiden.com

Og da tenker vi på kusken som kjører.

01.10.10 13:51

Dagens tipsmeny:
V75: Store penger på gang?
Biri: Vi spiller bankerfritt
Øvrevoll: Home Straight er en vinner
Odds: Moa scorer igjen

Både Jarlsberg og Biri byr opp til dans denne fredagen og det betyr at spillerne kan glede seg til to fine menyer innenfor V5-veddemålet.

Klikk her for å se våre V5-tips

På Jarlsberg tror vi veldig sterkt på 12 Missionary Man i V5-3. Løpet er utskrevet for ungdomskusker og i slike løp lønner det seg nesten alltid å spille på de beste kuskene. Landschampion Eirik Høitomt er en fremragende kusk, og hans sønn Marius Høitomt (19 år) er definitivt et lovende emne som kusk. Unggutten har kjørt 100 løp i 2010 og kjørt først over mål ni ganger. Senest på Momarken tirsdag seiret Marius med Nala Waltz på Momarken.

Feier forbi alle
Missionary Man har riktignok spor tolv som utgangsposisjon på en sprint, og det er normalt vrient å vinne derfra. Men Missionary Man har vært knakende god i sine siste starter og er uansett ikke noe spesielt god fra start. Nest sist satt Missionary Man langt bak i et løp med gode hester på Sørlandet. Kusk Åsbjørn Tengsareid fikk dårlige rygger i den siste svingen, og fikk for altfor langt fram til rømlingene nedover oppløpet. Sist på Bjerke måtte Missionary Man gå den tunge veien utvendig for lederen i et bra felt, og kjempet utrolig tappert derfra, selv om tempoet var tøft underveis (1.15 første tusen på full vei). Missionary Man ble toer, knepent slått av en smygkjørt General Liberty.

På fredag møter Missionary Man svært enkel og begrenset motstand, og dersom ikke blir feil fra spor tolv, skal Missionary Man ta ned denne gjengen nedover oppløpet. Vår fredagsbanker på Jarlsberg.

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (artikkelen fortsetter under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

Må garderes
I V5-innledningen blir 1 Paro Sjura svært stor favoritt etter sin meget overbevisende seier sist. Men denne dama er ikke kjent for å rade opp seire, og vi har noen ordentlige karameller her. 6 Engas Tingeling har en fryktelig programrad, men den dagen denne hoppa holder seg unna galoppen, er det en seier på gang. Hoppa fløy nedover siste bortre på Jarlsberg nest sist (det løpet Paro Sjura vant) og feilet også sist. Espen A. Schie jager en etterlengtet seier som kusk. 2 Høvig Faksa var et stort skrik i V75 sist på Bjerke, men var da anonym i kulissene. Nå er forutsetningene mye bedre. 5 Risendals Blesa kan være tethesten i feltet og da er det meste mulig fra den kanten. 11 Haralds Linnea holdt på å sjokkvinne sist, men er avhengig av få det litt på sin måte og er veldig variabel. 12 Hornnes Thea var urdårlig etter innvendig reise nest sist, og knakende god fra dødens sist. Vi værer en smell og garderer bredt.

Her kan du levere våre V5-tips til Jarlsberg

Den tredje avdelingen er et svært åpent monteløp om ikke svenskegjesten 3 Mill Newton viser seg overlegen. Men med en urutinert rytter er det særdeles påkrevet med garderinger. 7 Spirit of Gulema holder absolutt toppform og var overraskende god over stayerdistanse sist. 9 Keep Going har formrytteren Siv Emilie Løvvold som makker, 2 Treasure Meadow har flott form, 6 Keep on Turning er en erfaren montehest.

Turbo i vogna
V54/DD-1 er et flott spilleløp for kaldblodshester like under eliten og her er det mange vinnerkandidater. Vi setter 10 Rokne Eld først, selv om Lome Elden-sønnen har to nuller i raden. Begge de startene har vært i tøffe selskap, og vi innbiller oss at fredagens gjestekusk, Tom Erik Solberg, kan få fart på den litt egenrådige sjuåringen. 9 Zevs har hatt pause siden juli og vant altså ni løp på femten starter i fjor. I år er det blitt en triumf på fem forsøk. Fint startspor i kveld og Asbjørn Mehla finner garantert en fin posisjon underveis for så å spille ut speeden til slutt. 4 Gam Galant kommer ut i regi stall Glittum. Stallen ligger lavt på forhånd, men dette er en vinnermaskin som har vunnet 16 av sitt livs nitti starter. 12 Horgen Kinge hang veldig fint med Stjernelyn inn i den siste svingen på Biri sist fredag, men så kom galoppen. Tok tak på nytt og gjorde en flott avslutning til annen. 3 Lex Maijon, 6 Heger'n og 8 Torpa Emil er heller ikke sjanseløs, og vi tilmåler også en liten seierssjanse for 7 Prins Marius, men sporet er vanskelig.

Annonse: Øivind Grøstad byr på en V75-banker som senker 80% av spillerne. Klikk her for mer info.

Favoritten er overspilt
Også V5-5/DD-2 er et glimrende spilleløp og her er vi bare nødt til å sette 7 Yumbo Yob først. Antonsen-traveren var mye betrodd i et tøft V75-løp sist i Bergen, men kom aldri inn i leken fra bakspor. Det var på sprint, i kveld er det 2600 meter. En klar fordel for den sterke hingsten, som var urtapper til seier fra utvendig posisjon på Klosterskogen nest sist. 1 Quantum Maximillian blir trolig stor favoritt, etter sitt solide løp i V75 på Jarlsberg sist. Men med trener Erik Killingmo selv opp som kusk, har vi ikke voldsom seierstro. Det er mye taktikk i disse langløpene, og Quantum Maximillian må nok ha rygger for å vinne dette løpet. 9 Udice Boko var svært godtgående da han feilet sist, nå får rutinerte Asbjørn Mehla sjansen bak hesten TGN-redaktør til Truls Gravdal Pedersen. Klare plussvarianter er også 2 Canny (uheldig sist), 3 Lucky Carpenter (med luringen Midtfjeld som kusk) og 11 Conway Hall (tung til slutt). Heller ikke 5 Kisgruvens Vimsa (holder absolutt toppform) eller 10 Shanakee (bra kapasitet, litt uviss form) er helt sjanseløse i en sportslig og spillemessig godbit av en V5-finale.

Vi prøver Yumbo Yob som singelspill i Dagens Dobbel-spillet. Sjekk vårt forslag her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.