Gå til sidens hovedinnhold

Tar avstand fra Nordlie-aksjon

Men fotballpresidenten lar seg uansett ikke presse.

Debatten om hvem som bør trene det norske landslaget er i full gang, og forsterket av den elendige norske åpningen på VM-kvalifiseringen.

Fotballekspertene har sine meninger, pressen skriver sitt – og folk flest slipper til orde på internett, i egne blogger og i nettavisenes diskusjonsfora.

Torsdag la en Nettavisen-leser ut fotballpresident Sondre Kåfjords mobilnummer og e-postadresse på et diskusjonsforum, med en oppfordring om at Tom Nordlie-tilhengere skulle pepre presidenten med propaganda.

- Skal stå imot
Så langt har imidlertid få fulgt opp.

- Jeg fikk to mailer i går. Den ene senderen hadde gjort det grundig og tatt med litt historikk. Det andre var en kort oppfordring, sier Kåfjord til Nettavisen fredag.

- Men det presset der skal jeg stå imot, sier presidenten humoristisk – og understreker at han synes det er flott med et sterkt engasjement rundt landslaget.

Ole Johnny Øglend Kristiansen er blant dem som engasjerer seg aller sterkest i diskusjonen rundt landslagstreneren. Han har startet aksjonen «Tom for Norge», som har som mål å få Kongsvinger-trener Tom Nordlie som landslagstrener.

Vil være seriøse
Kristiansen understreker at aksjonen ikke sto bak oppfordringen i Nettavisens diskusjonsforum.

- Vi prøver å være seriøse. Å oppfordre til slike e-postaksjoner tror jeg bare virker mot sin hensikt, sier Kristiansen.

- Hvilke aksjonsformer bruker dere?

- Vi har jo laget en egen webside. Og akkurat nå jobber vi med et skriv til Norges Fotballforbund. Foreløpig har vi ikke helt bestemt oss for om vi skal sende det, eller om vi skal møte opp personlig og kreve å få snakke med noen.

Ikke personlig
Over 1000 personer har nå registrert seg som medlemmer på TomForNorge.com. Og målet er rimelig åpenbart.

- Budskapet er at vi vil ha Tom Nordlie som landslagstrener. Åge Hareide er en dyktig trener, vi har ikke noe personlig mot ham, men nå har han bevist at landslaget ikke er noe for ham. Vi vil ha Norge til VM, og derfor bør byttet av landslagssjef skje nå, fastslår Ole Johnny Øglend Kristiansen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken