RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lars Baron (Getty Images)

Tar du tippepotten alene?

Sist oppdatert:
Det er ekstra mange millioner å spille om på tirsdagens tippekupong. Sjekk våre eksperttips før du leverer kupongen.

Dagens øvrige tips:
Odds: Vi friskmelder Frankrike
Odds: Slik tjener du penger på målfattige Norge
Få oversikt: Lesernes oddstips tirsdag
V5-Forus: Bo og Tjoms med tungt skyts

Midtukekupongen falt på en tirsdag denne gangen, og kampene hentes fra EM-kvalifiseringen. Vi skal også tippe utfallet av Norges privatlandskamp mot Kroatia.

Bounspotten er oppe i 2.400.000 for fulltidstipping og 580.000 for pausetipping denne runden.

Man må være alene om 12 rette for å sikre seg bonuspotten, så det er lite trolig at du vinner potten alene dersom du følger våre tips - som mange spillere leverer. Vi råder deg heller til å bruke tipsene nederst i artikkelen som inspirasjon, så kan du levere dine egne rekker på denne lenken etter å ha lest tipsene.

Husk å levere din kupong innen tirsdag klokken 20.10.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Kroatia - Norge
Privatlandskamp, spilles i Zagreb. Mens andre i gruppe F spiller EM-kvalifisering, roer Kroatia ned med en vennskapskamp mot Drillos helter. Kroatia leder, i likhet med Norge, sin gruppe. De har vunnet 3-0 i Latvia, spilt 0-0 hjemme mot Hellas og vunnet 2-1 i Israel. Niko Kranjcar var Kroatias bestemann mot Israel, han scoret to før pause (ett på straffe). Israel jaget utligninger mot slutten, men Kroatia rodde i land en 2-1 seier. Det er et bra lag Slaven Bilic har satt sammen, og alt tyder på at de vil kvalifisere seg til EM og kjempe om medaljer der, men i dag er det privatlandskamp. Usikker på hva Bilic legger i denne eller hva slags ting han skal teste ut mot Norge. Han stiller med den samme 25-mannstroppen som mot Israel, men vil trolig rotere litt på laget og hvile dem som eventuelt trenger det.

Norge topper gruppe H med full pott etter tre runder. Drillo viser seg enda en gang dyktig nok til å få maksimalt ut av laget. I dag gjør han åtte endringer på laget som slo Kypros. Vi skal blant annet få se Markus Henriksens debut på landslaget. Disse 11 starter kampen: Rune Almenning Jarstein - Espen Ruud, Vadim Demidov, Brede Hangeland, John Arne Riise - Daniel Braaten, Markus Henriksen, Ruben Yttergård Jenssen, Petter Vaagan Moen, Morten Gamst Pedersen - Moa.

- Jeg har vært konservativ i laguttaket veldig lenge, så det er greit å få testet noen nye, sa Drillo på en pressekonferanse.

Den samlede landslagsrutinen er senket ganske kraftig hos Norge i dag, men det er et spennende lag Drillo starter med, og dette er ikke nødvendigvis et veldig svekket Norge. De fleste her er i godt slag på sine respektive klubblag. Det er også mange her som ønsker å styrke sin posisjon i et landslag som ligger godt an med tanke på EM-deltagelse.

Vi tror på en mindre fartsfyllt affære i dag, og 0-0 er ikke utenkelig i en betydningsløs kamp. Norge kan spille seg inn på topp ti i FIFA-rankingen med seier, men hvem bryr seg egentlig om det. Ikke Drillo, hvertfall. Norge møter et av verdens beste fotballag, det gjøres en rekke endringer i laget, og vi garderer vårt utgangstips U med en H og får HU i kamp 1.

OBS! Nå kan du tippe på Android-telefoner

Danmark - Kypros
Gruppe H. Danskene har spilt inn tre poeng på to kamper, uten å imponere. 1-0 hjemmeseieren over Island kom få minutter før slutt, og mot et Portugal i poengnød ble man som ventet for små og tapte 1-3. Men, med seier i dag ligger man med 6 poeng på tre kamper, det vil være godkjent, og man kan også være heldig og passere Portugal hvis de tuller seg vekk på Island.

Det står ikke så veldig bra til med det danske laget. Man snakker om et generasjonsskifte, der en del rutine gikk ut på dato, og de nye spillerne leverer ikke like jevne prestasjoner. Daniel Agger var ikke med mot Portugal, men kan være tilbake i dag. Nicklas Bendtner er fortsatt ikke klar for spill.

Kypros fikk ingen god opplevelse mot Norge. Man var uoppmerksomme i forsvarsarbeidet ved et par anledninger og lå under 0-2 ved pause. I 2. omgang hevet man kvaliteten, men tapte 1-2 på hjemmebane. Taper man i dag også er det plutselig langt opp til annenplassen.

På midtbanen er Aloneftis trolig ute med skade i dag også, mens Michail, som var ute mot Norge, kan være tilbake fra skade.

Danmark må vinne denne for å holde følge med Norge og Portugal. De er favoritter med 67 prosent på folkerekka, og dette vil antagelig stige frem mot avspark. Vi stoler ikke helt på Danmark for tiden på grunn av litt skader og ustabilitet, og utelukker ikke en liten overraskelse i form av ett kypriotisk poeng i dag. Vi tror mange av de store favorittene lenger ned på kupongen innfrir, og garderer for en liten skrell i kamp 2. HU.

Island - Portugal
Gruppe H. Første møtet noensinne mellom disse to. Island ligger sist i gruppen etter tap mot Norge og Danmark. Innsatsen har vært god ved begge anledninger, men sannsynligvis er ikke dagens landslag godt nok til å blande seg inn i diskusjonen om avansement. Siden 2-0 seieren over Liechtenstein i februar 2009 har Island 0-3-9.

Denne kampen kommer litt uheldig dagen etter at Islands U21-lag møter Skottlands. Island prioriterer U21-kampen, og hele 7 spillere som kunne vært aktuelle for A-laget brukes i U21-kampen. Olafur Johannesson har derfor vært nødt til å ta ut en noe eldre og mer erfaren tropp denne gangen, det kan for så vidt slå ut både positivt og negativt, men det er riktig å si at Island stiller de noe svekket i dag. Portsmouths Hreidarsson er tilbake fra skade og kan bli å se i forsvaret, Stokes Gudjohnsen er også aktuell, men disse har vært litt ute av form en stund nå. Elmar Bjarnason, Thorvaldsson og FH Hafnafjördurs Snorrason kan også få spilletid. Kaptein Sölvi Geir Ottesen er ute med armbrudd.

Paulo Bentos Portugal slo tilbake med en høyst nødvendig seier over Danmark etter en liten krise i form av 4-4 mot Kypros og 0-1 mot Norge. Med 1-1-1 på de tre første kampene har ikke Portugal råd til å avgi poeng mot Island.

Her stiller Island et noe uvanlig lag, et litt old-boys preget lag kan man vel si, og vi tror ikke dette holder mot gruppefavorittene. Portugal må vinne denne, og de har mer enn nok kvalitet i troppen til å klarer det. Drillo håper på islandsk hjelp for å oppretholde Norges luke ned til røkla, men vi mener det ligger an til en klar B i kamp 3.

Belgia - Østerrike
Gruppe A. Belgia har tapt for Tyrkia og Tyskland, men vant 2-0 over svake Kasakhstan. Dagens kamp bør absolutt vinnes hvis man skal ha noen sjanse i denne gruppen. Belgias fem siste hjemmekamper før kvalifiseringen startet:

03.03.2010 Belgia - Kroatia 0 - 1
17.11.2009 Belgia - Qatar 2 - 0
14.11.2009 Belgia - Ungarn 3 - 0
10.10.2009 Belgia - Tyrkia 2 - 0
28.03.2009 Belgia - Bosnia-Herz. 2 - 4

Vincent Kompany er tilbake fra suspensjon i dag.

Østerrike har fått en myk start på EM-kvalifiseringen, med hjemmekamper mot Kasakhstan og Aserbajdsjan. Man står med seks forventede poeng og 5-0 i målforskjell før alvoret begynne i kveld. Det er flere år siden Østerrike vant en bortekamp, og man er konsekvent svake på reise. Bare fem bortekamper er spilt i løpet av de to siste årene og de siste 20 kampene totalt, og man står igjen med tap for Litauen, Frankrike og Serbia, og 1-1 mot Romania og Færøyene.

Marc Janko er ute med skade i dag.

Belgia skal ha meget gode sjanser i dag. De er et habilt hjemmelag og vinner vanligvis mot lag av Østerrikes kaliber. Dette er også en must-win med tanke på avansement, men det er i seg selv ikke noen grunn for å markere H. Vi har likevel vondt for å se at Belgia taper denne, og markerer HU i kamp 4.

Makedonia - Russland
Gruppe B. Makedonia har tapt for Slovakia, spilt 2-2 mot Armenia og vunnet 2-0 i Andorra. De skal ikke ha noen som helst sjanse mot Slovakia, Russland og Irland i denne gruppen.

Kaptein Goran Pandev, lagets beste spiller etter vår mening, er ute med skade i dag. Tasevski og Popov er også skadet, mens Lazevski er tilbake fra skade.

Trener Mirsad Jonuz sier til UEFA.com før kampen: "Russia are very difficult opponents who are even stronger than when they easily beat us in Skopje four years ago. I will be thrilled to get something from the game."

Russland vant enkelt 2-0 i Andorra, før de tapte 0-1 hjemme for Slovakia. De hentet seg inn med 3-2 seier i Irland på fredag, men hadde nok ønsket seg en enda bedre start på kvalifiseringen. Alt annet enn seier i dag er en liten katastrofe. Det er ingen skader i Russlands tropp.

Den unge nasjonen Makedonia har møtt Russland to ganger tidligere og det står 2-0-0 og målforskjell 5-0 fordel Russland.

Et skadefritt Russland gjorde sin beste kamp på lenge da de vant 3-2 borte mot Irland. Det er all grunn til å tro at de følger opp med en ny seier i dag, de er bedre enn Makedonia på alle områder. Vi tror det er gode sjanser for at Russland leder gruppe B senere i kveld. B i kamp 5.

Slovakia - Irland
Gruppe B. Slovakia innledet med 1-0 seire over Makedonia og Russland, men fikk en knekk da de overraskende røk 1-3 i Armenia. Det er plutselig blitt veld jevnt i gruppe B, der Irland, Slovakia og Russland alle har 2-0-1 på de tre første. "We lost in Armenia on Friday because seven, maybe eight, of our players produced below-par performances", forklarer trener Vladimír Weiss. I dag er Slovakia noe svekket siden Skrtel er suspendert og Stoch sliter med en skade han pådro seg i Armenia.

Etter seire over Andorra og Armenia kom det første irske tapet med 2-3 for Russland på fredag. Man kom under 0-3 og klarte aldri hente det inn. Irlands trener Giovanni Trapattoni mangler Kevin Doyle med skade i dag, og det antas at Shane Long tar hans plass. I forsvaret håper og tror man at Richard Dunne er tilbake fra skade.

Slovakia blir naturlige favoritter på hjemmebane, men Irland er ikke noen walk over. Av sine 20 siste kamper har de bare tapt 4. Folkerekka viser at 24 prosent av tipperne har tatt høyde for en irsk borteseier. Sannsynligvis en H dette, men kampen er såpass åpen etter vår mening at vi synes det vits å helgardere og håpe på U eller B for premienes skyld. HUB i kamp 6.

Italia - Serbia
Gruppe C. Italia topper gruppen etter seire over Estland og Færøyene, og uavgjort borte mot Nord-Irland. I dag er De Rossi ute med skade. Det forventes at trener Prandelli gir Sampdorias Giampaolo Pazzini og Daniele Gastaldello en plass i startelleveren.

"I would have preferred to have avoided a hurt Serbia,'' sier Prandelli før dagens kamp, og mener Serbia vil kjempe ekstra hardt for å gjør bot for det overraskende nederlaget på fredag.

Serbia tapte sin første hjemmekamp siden 2006 da de røk 1-3 for Estland på fredag. Et meget overraskende resultat, som forklares med at man gjorde for mange personlige feil. I stedet for å toppe gruppen sammen med Italia ligger man nede på 5. plass med 1-1-1 totalt. Dette er flaut for serberne, og de vil gjøre alt for å vise seg fra en bedre side i dag. I forsvaret er Nemanja Vidic suspendert.

Innbyrdes oppgjør:
09.06.2005 Italia - Serbia 1 - 1
10.09.2003 Serbia - Italia 1 - 1
12.10.2002 Italia - Serbia 1 - 1

Vi må flere år tilbake i tid for å finne sist gang Italia tapte en hjemmekamp. Vi tror ikke de taper i dag heller. Dagens oppgjør er ekstra interessant siden disse to antatte gruppefavorittene kommer fra 0-0 og 1-3 tap. Kanskje kan sinte serbere klare et nytt 1-1 resultat i dag. Vi garderte Italia sist og fikk betalt for det. Vi tar høyde for enda en uavgjort og markerer HU i kamp 7.

Nederland - Sverige
Gruppe E. Et noe redusert Nederland vant 1-0 i Moldova og man topper gruppen med full pott. Seieren i Moldova burde vært større, men flere klare målsjanser ble sløst bort. Nederland har nå 16-4-0 på sine 20 siste kamper, og det inkluderer et VM. Av de 16 seirene er 9 kommet med ett måls margin. Kanskje kan det bli storseier i dag, siden Klaas-Jan Huntelaar er i sitt livs scoringsform på landslaget for tiden.

Bert van Marwijk måtte ta kaptein Mark van Bommel av banen siste, men han skal være på plass igjen i dag. Wesley Sneijder er usikker. Før fredagens kamp skrev vi at Nigel de Jong, og Vurnon Anita og Theo Janssen var skadet, at Eljero Elia, Hedwiges Maduro, Ron Vlaar, Robin van Persie og Arjen Robben var ute med skader fra før. Denne skadesituasjonen er ikke blitt noe bedre så vidt vi kan se.

Sverige står med full pott på to kamper etter 2-0 over Ungarn og 6-0 over San Marino. De hadde spillefri på fredag. Hvis de klarer å vinne i Amsterdam i dag vil denne gruppen bli meget spennende. Erik Hamrén ser ut til å ha så godt som skadefri tropp i dag.

Innbyrdes oppgjør
19.11.2008 Nederland - Sverige 3 - 1
18.08.2004 Sverige - Nederland 2 - 2
26.06.2004 Sverige - Nederland 0 - 0

Dette er toppoppgjøret i gruppe E. Nederland har flere mann ute med skader, men troppen har mye kvalitet og erstatterne er gode. Huntelaar er en sannsynlig målscorer i dag, og vi kan ikke se for oss at svenskene vinner denne. Kanskje en U bør tas med på et større system, men på 96-rekkeren markerer vi H i kamp 8.

Hellas - Israel
Gruppe F. Vi tapte penger da Hellas bare klarte 1-1 hjemme i sin første kvalifiseringskamp, mot Georgia. Siden har det blitt 0-0 borte mot Kroatia og 1-0 hjemme over Latvia. Hellas skaper ikke all verden i mange av kampene sine, men de er også vanskelige å score på. Denne kampen må være en klar kandidat til å gå under 2,5 mål.

Torossidis, matchvinneren mot Latvia, er suspendert i dag. Tziolis er skadet. Disse blir sannsynligvis erstattet av AEK Athens midtbanemann Grigoris Makos og Ioannis Maniatis, høyre back på Panionios.

Israel har vel ikke overbevist med sine 1-1-1 på de tre første. Seier over Malta er obligatorisk for alle som skal ha noen som helst sjanse på EM-plass, 0-0 i Georgia er ikke bra nok og 1-2 tap hjemme for Kroatia ei heller. "This game could either keep our chances alive or end the campaign." Så svart/hvitt ser israels målvakt Dudu Aouate på utfallet av dagens kamp.

Gode Yossi Benayoun er skadet i dag, Tal Ben Haim er suspendert. Dedi Ben Dayan og Eran Zahavi skal testes nærmere kampstart.

Innbyrdes oppgjør:
01.04.2009 Hellas - Israel 2 - 1
28.03.2009 Israel - Hellas 1 - 1

Dette skal jo Hellas vinne, men i likhet med Israel er de et lag som har dårlige dager jevnt og trutt. Hellas har 5 tap på sine siste 20 kamper, Israel har 4 tap på de siste 20. Det ligger en uavgjort eller en knepen hjemmeseier i luften, og sjansen for at dette kommer i form av 0-0 eller 1-0 må være stor. Markeringen blir HU i kamp 9.

England - Montenegro
Gruppe G. England er i rute etter 4-0 over Bulgaria og 3-1 borte mot Sveits. De spiller sin tredje kamp i dag. Frank Lampard, Aaron Lennon, Jermain Defoe, John Terry og Phil Jagielka er ute med skader. Rooney er heller ikke i form og spiller muligens ikke. Vi kan få se Peter Crouch på topp i dag. Rio Ferdinand er tilbake i forsvar med all sin rutine og trygghet.

Montenegro leder gruppen etter 1-0 seire over Wales, Bulgaria og Sveits. De kan spille med senkede skuldre på Wembley i dag, vel vitende om at England har alt press på seg. Stevan Jovetic er skadet i dag også. Pekovic er tilbake fra suspensjon.

Det er noen år siden England tapte en hjemmekamp nå, men dagens situasjon er skummel, med skader i laget og en motstander i meget god form. England er folkerekkas største favoritt, og vi tror også de klarer å vinne i dag, men hadde gardert denne for premienes skyld på et større system. På 96-rekkeren blir det H i kamp 10.

Sveits - Wales
Gruppe G. Skral form på disse to lagene som begge står med 0 poeng etter to kamper. Sveits har hatt det tøffeste programmet hittil, med hjemmekamp mot England som de tapte 1-3 og bortekamp mot Montenegro der de røk 0-1. Sveits er, som vi så i VM, et lag som skaper lite offensivt men er meget sterke defensivt. I dag må de prøve å vinne, det nytter ikke å forsvare seg til 0-0 nå, man trenger 3 poeng og da må man score minst én gang.

Stéphane Grichting, Valentin Stocker, Scott Sutter og Steve von Bergen ble hvilt på treningen lørdag, men alle forventes klare til kamp. Diego Benaglio, en av verdens beste målvakter, er også tilbake i laget.

Wales har tapt 0-1 for Montenegro og Bulgaria. Wales midlertidige manager Brian Flynn sier til UEFA.com at han hadde budsjettert med seks poeng etter de to første kampene, og at det nå blir meget vanskelig å kvalifisere seg. Det blir ikke lettere av at Chris Gunter og Sam Ricketts er suspendert, Hal Robson-Kanu er skadet og Joe Ledley holder seg hjemme med sin høygravide kjæreste.

Ellers legger vi merke til at Wales ikke har spilt uavgjort på flere år nå. Siste borteseier kom i fjor høst med 2-0 over Liechtenstein. Det eneste brukbare laget Wales har slått borte er Danmark, i 2008.

Her skal Sveits, med skadefri tropp og alle muligheter i egne hender, ta sin første trepoenger i denne EM-kvalifiseringen. Wales er ikke gode nok. Vi tror det er så enkelt. H i kamp 11.

Skottland - Spania
Gruppe I. Skottland imponerer ingen om dagen, men holder tross alt 2. plassen i gruppen, bak Spania og med en kamp mer spilt. 0-0 i Litauen, en 2-1 seier over Liechtenstein der man var skummelt nær å avgi poeng mot et av verdens desidert svakeste landslag, og 0-1 tap var et Tsjekkia som er nede i en dyp bølgedal formmessig, er svakt. Her stilte man i en ultradefensiv 4-6-0 formasjon, uten at man nådde målet som tydeligvis må ha vært å forsvare seg til 0-0. I dag kommer verdensmesterne på besøk. "We're probably facing the best team that Scotland have ever played," sier trener Craig Levein.

Alan Hutton rekker muligens ikke dagens kamp på grunn av en skade, og erstattes eventuelt av Sunderland-forsvareren Phil Bardsley. Graham Dorrans og Steven Whittaker er andre usikre brikker, mens kaptein Darren Fletcher heldigvis er bra igjen. Barry Robson er suspendert.

Spania har ennå ikke møtt skikkelig motstand etter VM, men leder selvsagt gruppen, etter 4-0 over Liechtenstein og 3-1 over Litauen. De har nå 18-1-1 på sine siste 20 spilte. Tapet husker vi kom mot Sveits i VM, uavgjorten i finalen, som man vant i ekstraomgangene.

Xabi Alonso er frisk etter en forkjølelse og Sergio Ramos er også klar etter en smell i ankelen sist. Torres er vel ikke sin livs form, men klar for kamp.

Skottland har fordelen av hjemmebane, men fint lite annet. De har skader i laget og viser manglende evner til å score for tiden. De må gjøre sin beste kamp noensinne for å vinne i dag, og mye tyder på at forholdene ikke ligger til rette denne gangen heller. Og siden de spiller foran tusenvis av egne fans, kan de nesten ikke legge laget i forsvar og gå for 0-0 heller. B i kamp 12.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Klikk her for å levere 432-rekkeren med TippStation . TippStation reduserer innleveringsprisen uten å redusere vinnersjansene like mye. Det fungerer og det er gratis å bruke.

96-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 12.10.2010 20:10
1. Kroatia - Norge H U
2. Danmark - Kypros H U
3. Island - Portugal B
4. Belgia - Østerrike H U
5. Makedonia - Russland B
6. Slovakia - Irland H U B
7. Italia - Serbia H U
8. Nederland - Sverige H
9. Hellas - Israel H U
10. England - Montenegro H
11. Sveits - Wales H
12. Skottland - Spania B

-

432-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 12.10.2010 20:10
1. Kroatia - Norge H U B
2. Danmark - Kypros H U
3. Island - Portugal B
4. Belgia - Østerrike H U B
5. Makedonia - Russland B
6. Slovakia - Irland H U B
7. Italia - Serbia H U
8. Nederland - Sverige H
9. Hellas - Israel H U
10. England - Montenegro H U
11. Sveits - Wales H
12. Skottland - Spania B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere