RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar en etterlengtet seier?

Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Samlet opp poeng til en seier har vår banker for dagen gjort, og mot veldig skral motstand i kveld tror vi saken er biff!

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

Spillerne bli ikke satt på de helt store prøvene i A-rebusen i kveld med 8 Frakast som den store folkebankeren i innledningen, og når vi tror det skal bli tungt å gå utenom 6 K.L.M. Lindy i V5A-2 samt duoen 7 Bagpipe og 9 Jet Caltina i V5A-3 satser vi heller på at det kan skje litt av hvert i B-rebusen (samlebonger får vi jo aldri klaff på...).

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Vi fant vårt holdepunkt for dagen i den andre avdelingen i form av 9 Even Oliver, og uten tull på veien skal den kapable Spikeld-sønnen vinne et løp som dette. Det ble for langt frem til rømlingen 10 Røyns Blessa i den siste starten (hentet dog 30 meter fra midt på siste langsiden og inn fra køplass), men med dagens forutsetninger tror vi rollene blir byttet om.

Sistnevnte har så langt ikke vært en type som kan klyve rundt konkurrenter via sporene, og med løp i kroppen etter litt pause regner vi med at vår banker for dagen er hakket vassere til kveldens dyst. Forut for den siste starten gikk Sørmo-traveren et flott løp til fjerde på fine 29.3 full vei i V75`en, og vi tror sterkt på at årets tredje triumf blir bokført i kveld.

Annonse: Øivind Grøstad spilte inn kr 108 000 på Biri fredag, mandag har nye festobjekter på Leangen.

Vi syntes det ser litt rugletet ut i innledningen på denne rebusen, og tyr til bred gardering. Formhesten i løpet er utvilsomt 6 Lord Francis, og med Jomar Blekkan opp i sulkyen ved denne anledningen skal det normalt dreie seg om en solid vinnersjanse. Det ble stilt store forventninger til 11 One Of The Best i regi Øystein Tjomsland, men Diamond Way-sønnen viste kun til tider hva han var god for. Muligens passet ikke 6-åringen inn i "fabrikk-systemet" til sørlendingen, og mot ikke all for skarp motstand i kveld syntes vi 4-prosenteren er veldig spennende i ny regi.

Interessant til står 1 Neverending Garbo, og dersom formen er sånn noenlunde inntakt etter lang pause skal Reitan-traveren være tidlig aktuell i et løp som dette (snau 5-prosenter dette), mens duoen 7 Canny Boy (trolig forbedret med løp i kroppen) og 8 Georg Kemp. Kapasiteten er udiskutabel på sistnevnte, og selv om trener Arve Sjoner ligger relativt lavt med hensyn til vinnersjansene bør Wired Pine-sønnen vurderes tidlig (vet stort sett ikke hva han prater om den karen).

Ustabile kaldblodshester i lavt grunnlag er på farten i den tredje avdelingen, og på vårt store system krysser vi av for hele ti av tolv startende. Vi syntes 4 Lauvås Prinsen står fint inne i dette løpet, og dersom Elding-sønnen skulle finne på å trave feilfritt, tror vi på en topp vinnersjanse. Vi har ventet veldig lenge på at 9 Gjerv Prinsen skulle slå ut i full blomst, og når Lome Elden-sønnen var en overlegen vinner på fine 30.9 full vei i den siste starten tyder det på at det nå for alvor begynner å løsne for 4-åringen. Veldig fin kapasitet er det på 12 Selden, og mot ikke alt for skarp motstand skal den lovende Elding-sønnen være seiersaktuell.

Er det noen hester som har tjent penger etter at de har forlatt stallen til danske Bo Westergård? Nei, ikke det vi vet, og når 7 Gangster Advice blir storfavoritt i den fjerde avdelingen spekulerer vi selvsagt litt forsiktig i mot. 4-åringen var en bunnsolid vinner på flotte 17.1 full vei på Bjerke i den siste starten, men vi vil som sagt gjerne se at hesten presterer noe tilsvarende av det han har gjort nå på slutten i ny regi før vi banker.

Kapasitet som kan bringe ham langt oppover i grunnlagene dersom helsen holder innehar 1 Candy Man Dream, og når Silver Pine-sønnen nå dukker opp i ny regi er 8-åringen snakk om en opplagt strek på kupongene. 23-prosenteren i spillet vant hele fem løp i fjor, og det var jo stort sett aldri snakk om saken de dagene hesten gikk feilfritt.

Nettavisens V5B-forslag til løpene på Leangen kan du få levert her.

Vi mener å ha funnet frem til et heftig bud i avslutningen på denne rebusen, og vi kan ikke skjønne annet enn at 10 Newnews (kraftig underspilt 10-prosenter dette!) skal være hyperaktuell i et løp som dette i en feilfri utgave. 5-årshoppa tapte en "mil" på tidlig galopp i den siste starten, og det var etter vårt skjønn et helt sykt løp Super News-datteren gikk etter den fadesen til femte på 19.1 full vei (og da spiller vi til solide odds i DD-spillet!).

7 Thai Extreme sprintet flotte 14.3 til seier før litt pause, og selv om dagens distanse aldri har vært den optimale for General November-sønnen bør Blekkan-traveren hevde seg godt i et løp som dette (5-åringen er som regel god etter litt pause). Uforandret fin form holder både 6 Haveaheart og 11 Megabuck, mens 4 Justaminute får stå som en liten outsider fra spiss.

Spilleforslag
Til V5B-rebusen på Leangen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 90, 300 og 1225 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Leangen
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 4-9)
DD kl. 20.30 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Leangen gratis på www.rikstoto.no i kveld!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere