RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar en etterlengtet seier

Foto: Hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Formsterke Mavril Sas har samlet opp til en seier, og vi tror at triumfen kommer på Klosterskogen i kveld. Sjekk våre V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Uken innledes med trav på både Klosterskogen og Leangen (tipsene til løpene i Trondheim finner du her ) i kveld, og vi har kun en rebus å forholde oss til på begge baner. Godt er det, og i Skien dukker det opp to klare bankeralternativer. Vi velger oss den som står klart best til spormessig (alt å si med fine spor på en arena som dagens), og vi synes at 2 Mavril Sas har en helt skreddersydd oppgave foran seg i V5-5.

Hesten har varslet form i lengre tid, og i den siste starten avsluttet 5-årshoppa noe helt voldsomt til sølv på fine 14.5 over en sprint. En formsterk Rolling Star var ikke mulig å fange fra tet den gangen, men favoritten holdt lett en såpass god hest som Nimbus Vang bak seg til slutt ved den anledningen.

Støter ikke på hester av slikt kaliber i kveld, og når vi synes at det er litt dunkel form på de aller fleste av de øvrige deltagerne i dette løpet, garderer vi ikke. Kanonform på denne tiden og utover i fjor, og vi tror at trener og kusk Frode Hamre leder rundt om med Diamond Way-datteren denne gangen.

Vår rangering: A: 2 B: 11-4-1-9-8-6-5-10 C: 3-7-12

V5-1, 1700 meter voltestart
Det hele åpnes med et litt småvrient varmblodsløp, og vi anbefaler da bred gardering. Det er ingen tvil om at 10 Credit Crunch har en billig oppgave foran seg (vant på fine 14.8 over aktuell distanse i den nest siste starten), men vi liker ikke denne 3-åringen spesielt godt.

Opptrer voldsomt hissig til tider (og varierer da veldig i prestasjonene), og Hamre-traveren har en aksjon (høy og krevende) som tilsier at han fort kan løpe seg trøtt på de krappe svingene på dagens arena.

Stabilt god form holder 3 Olivia Park, og da setter vi Halle-traveren fremst. Det var en solid avslutning til sølv på 18.2 5-årshoppa leverte i den siste starten, og vi tror hun kjemper om seieren denne gangen.

Sporet er ikke det beste for 4 Staro Dream On, men med feilfri avgang skal 5-åringen være seiersaktuell. Trolig forbedret med løp i kroppen etter litt pause, og Halle-traveren blir kuskeforsterket med Tom E. Solberg ved denne anledningen. Tilbake etter en mindre pause kommer 9 Lady Portia, og når 4-årshoppa dukker opp i ny regi sammen med skrellkusk Gunnar Austevoll må vi være på vakt.

Gjort seg bort på galopp tre ganger på rad har 2 Buzz Lightyear gjort, og formen er nok da litt bedre enn de siste resultatene kan gi inntrykk av (og han går her ned en liten klasse). Noen stor stjerne er ikke 1 Speedster Plane snakk om, men det er dårligere hester enn dette som har vunnet via siste indre i Skien. Gikk kun på det jevne til en mindre premie etter lang pause i den siste starten, men løp i kroppen kan ha gjort godt.

Vår rangering: A: 3 B: 10-4-9-2-1 C: 8-5-7-12-6-11

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Klosterskogen kan du finne her.

V5-2, 2100 meter autostart
Et flott kaldblodsløp venter oss i den andre avdelingen, og det er ingen tvil om at 10 Lille Grete er snakk om formbomben i løpet. Bjerring-traveren har stått for strålende innsatser i hele høst, og i den siste starten ble det en flott seier på fine 25.6 over en sprint.

Dog en noe turbetont seier all den tid Jarli Mai trolig var fremst på streken når galoppen kom for denne, men det var uansett en solid siste 700 fra køen 7-årshoppa leverte ved den anledningen. Normalt snakk en topp vinnersjanse på ny, men p.g.a. baksporet tyr vi til noen garderinger på våre to største spilleforslag.

Stadig litt bedre enn raden mener vi at 5 Vilje Svarten er, og det er svært spennende med ny kusk Lars A. Kolle opp bak 12-åringen ved denne anledningen. Fin fart i målgangen til en mindre premie på 26.6 over en sprint etter tidlig galopp i den siste starten, og Rød-traveren står helt nydelig inne i dette løpet på pengene.

Vi tror det blir rygg leder på 1 Brødsjø Stina underveis, og dersom 5-årshoppa da holder seg rolig for dagen kan hun speede inn til seier via siste indre. Uforandret fin form holder 6 Ravnfaks (solid innsats til sølv på 27.2 full vei bak Kos K. i den siste starten), og en seier er rett rundt hjørnet for 9-åringen.

Vår rangering: A: 10 B: 5-1-6 C: 4-7-3-2-11-8 D: 9

V5-3, 2100 meter autostart
I dette varmblodsløpet dukker det opp en del hester med veldig fin kapasitet, men felles for dem alle er vel at de stort sett har underprestert nå på slutten. Det er meget mulig at 2 Uno D`Man trenger et løp i kroppen etter litt pause (har blitt kastrert), men vi tror 3-åringen er best på kapasitet. Leverte en strålende løp til sølv på solide 15.1 full vei i den fjerde siste starten, og mot ikke alt for skarp motstand, setter vi da 3-åringen fremst.

Det er heller ingen ting å utsette på evnene til 4 Prince Moonlight Fun, men 3-åringen er intet stabilt kort. Har rotet seg vekk på galopp ned startsiden i de to siste løpene, men i en feilfri utgave er Hansen-traveren garantert seiersaktuell.

Aksjonen fløt ikke helt som den skulle for 8 Matador Volo innledningsvis i den siste starten, og galoppen kom da som brev på posten ut på den første langsiden. Gikk siden et godt løp uten å få premie på 17.4 full vei, og på sitt beste skal da Hamre-traveren være tidlig aktuell i et løp som dette.

Vi synes i grunnen at 3 Zaza Butcher har fått maks i alle sine tre første starter her til lands (og han sliter på svingene), og vi føler at alle de tre antatt beste på kapasitet må rote seg vekk på galopp, for at Halle-traveren skal kunne gå helt til topps.

Vår rangering: A: 2 B: 4-8-3 C: 10-5-1-6 D: 7-9

V5-4, 2100 meter autostart
Ikke alt for høy kvalitet på deltagerne i dette kaldblodsløpet, men vi er rimelig trygge på at vinneren er å finne blant våre fem utvalgte på vårt store system. Vi synes at 7 Løkki Vilma avsluttet flott til hhv tredje og fjerde for Siv E. Løvold i to amatørløp, før 4-årshoppa galopperte vekk en tilsynelatende sikker seier i den siste starten, og i et løp som teller kun ni deltagere i kveld bør ikke dagens kusk Vilde M. Kals støte på alt for mye problemer underveis.

Kapasitet til å runde denne gjengen i åttetall innehar 5 Store Johan, men galoppene kommer tett som hagl det i gården. Strålende innsats til femte på 31.5 full vei med to galopper i den siste starten, og muligens kan noen utstyrsendinger til kvelden dyst sørge for at 5-åringen legger igjen galoppskoene i stallen (og da har han i så fall neppe noen foran seg i mål).

Av de bedre skal 1 Budals Snippen være (står nydelig til i løpet, og det er neppe noe minus at Johan H. Undem setter seg opp bak 9-åringen denne gangen), mens 4 Lill Ronja også bør vurderes relativt tidlig. Sistnevnte gikk kun på det jevne uten å få premie i den siste starten, men løp i kroppen etter litt pause har normalt gjort godt (og hun ble matchet i relativt tøffe omgivelser forut for den siste starten).

Vår rangering: A: 7 B: 5-1-4 C: 2-3-6-9-8

Spilleforslag
Til V5-rebusen på Klosterskogen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 96, 384 og 1275 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Innleveringsfrister Klosterskogen
V5 kl. 18.35 (løp 2-6)

Kjøp en bong og se løpene fra Klosterskogen gratis på www.rikstoto.no i kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere