Gå til sidens hovedinnhold

Tar et oppgjør med LSK-Berg

Anthony Ujah er krystallklar på at Lillestrøm ikke kan fortsette med Henning Berg som enerådende sjef.

Snart fire måneder etter at han ble Mainz-spiller, er Anthony Ujah fortsatt brennende opptatt av det som skjer på Åråsen. Nå synger han ut om problemene i LSK – slik han så dem.

- Én person kan ikke bestemme alt. Ingen enkeltperson er viktigere enn klubben. Slik det er i LSK nå, så er det Henning Berg som bestemmer alt uansett hva det gjelder. Det må ta slutt, ellers kan det gå galt på Åråsen. Folk er frustrert, advarer Anthony Ujah i et stort intervju med Romerikes Blad.

Spissen som i sommer ble solgt til den tyske Bundesliga-klubben Mainz for en rekordsum med en totalpakke verdt 23 millioner kroner, bryr jeg fortsatt om LSK.

- Jeg er en afrikaner som bare var 15 måneder på Åråsen, og jeg har kommet til en stor liga. Derfor hadde jeg ikke trengt å si det jeg sier nå, men jeg føler det er på tide at noen forteller hva som skjer på Åråsen. Dessuten betyr LSK mye mer for meg enn de 15 månedene skulle tilsi. Jeg både bryr meg om klubben, supporterne og dem som jobber der, sier Ujah.

- Ingen tør å si noe
Men Henning Bergs måte å bruke makten sin på har han liten sans for. Han tror det er direkte ødeleggende for klubben.

- Du trenger ikke være på Åråsen i mer tre måneder for å skjønne hva som foregår. Det er én mann som bestemmer alt uansett hva det gjelder.

- Henning Berg har det sportslige ansvaret. Er det ikke naturlig at han har det siste ordet?

- Det er ikke det dette dreier seg om. Uansett hva som skjer i klubben, så er treneren med. En gang satt jeg i møte for å diskutere problemer rundt min lønn. Torgeir Bjarmann og Per Mathisen var med på møtet. Vi holdt på i to timer. Treneren snakket i en time og 45 minutter. Vi andre måtte dele på resten av tida. Slik jeg opplevde det, blander Henning seg inn i jobben til de fleste på Åråsen. Flinke folk får ikke gjort jobben sin. Til og med da spillerne skulle prøve dresser for å bestemme kampantrekk, så var han der for å bestemme. Som spiller lurte jeg av og til på hvordan han hadde tid til å konsentrere seg om å vinne fotballkamper, sier Ujah.

Den tidligere LSK-spissen mener at frustrasjonen er stor både blant spillere og andre på Åråsen.

- Ingen tør å si noe. De er redd for konsekvensene. Jeg har blant annet sett Henning instruere Stefan (Logi Magnusson), mens en god keepertrener har stått og sett på. Når Karim (Essediri) ikke tar dødballene på trening, så gjør Henning det selv. Hvordan skal andre spillere bli gode da, undrer Ujah overfor Romerikes Blad.

Fikk sin straff
Han hadde flere ganger lyst til å synge ut, mens han fortsatt var på Åråsen. Men nigerianeren valgte å droppe det.

- Jeg la ut noen twittermeldinger og fikk min straff da jeg sto over den siste treningskampen mot Odd. Etter Stabæk-kampen hvor jeg scoret fire mål, valgte jeg å holde kjeft og konsentrere meg om min egen karriere. Hvis jeg ikke hadde gjort det, tror jeg ikke jeg ville vært i Mainz nå. Det var også viktig at en diskusjon mellom meg og treneren ikke skulle ødelegge for laget. Klubben er viktigere en alle enkeltpersoner, sier 21-åringen.

Men nå mener han det er viktig for LSK at det skjer noe.

- Alle spillerne ser det som skjer, men de føler ikke at de får gjort noe med det. I starten forventet jeg at de rutinerte spillerne skulle ta tak fordi ting ikke fungerte, men etter en stund så jeg at heller ikke de nådde fram hos treneren. Spillerne ser det samme og er stort sett enige, men selv om det blir sagt fra om ting, skjer det ingen forandring. Da gir folk etter hvert opp å mene noe. Det hjalp noe da Simon (Mesfin) kom inn, men det løser ikke alle problemene, sier Ujah.

Berg sterkt uenig
LSK-trener Henning Berg kjenner seg ikke igjen i kritikken fra Anthony Ujah. Berg mener både spillere og ledere ikke er redde for å ytre sine meninger overfor ham.

- I løpet av min 20-årige karriere som spiller og trener har jeg aldri opplevd maken til surmaget kritikk. Ingen av de stedene jeg har vært tidligere har jeg opplevd lignende. Det er kraftige påstander Anthony kommer med og det blir ord mot ord, sier Berg.

Den tidligere LSK-spissen er ikke den eneste som har kritisert treneren.

- Jeg registrerer at det i motgang alltid er ekstrenere, eksspillere eller eksmanagere som uttaler seg.

LSK-treneren er ikke spesielt imponert av hvordan personer som tidligere har holdt hus på Åråsen, har fått lov til å mene mangt og mye om ham og klubben i lokalavisa.

- En kan begynne å lure på om Romerikes Blad har en agenda, eller om de ubevisst er et talerør for eks-LSKere med markeringsbehov.

Berg reagerer også på Ujahs utsagn om at ingen på Åråsen tør å ytre sine meninger overfor ham.

- Slik jeg kjenner spillere som Stefan Logi Magnusson og Frode Kippe, er de ikke redde for å si hva de mener. Det er heller ikke styreleder Per Mathisen, sportssjef Torgeir Bjarmann eller trenerne Magnus Powell og Petter Belsvik, for å nevne noen, sier Berg. (ANB)

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene