Tar et oppgjør med seg selv

Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX

Magnus Moan tar et oppgjør med seg selv etter et VM godt i underkant av forventningene.

02.03.09 08:26

ANB: - Nå skal jeg gjøre en kraftig evaluering overfor meg selv når det gjelder måten jeg framsto på i første del av mesterskapet. Slikt holder ikke. Jeg må helt klart skjerpe meg til neste mesterskap, sier Magnus Moan åpenhjertig til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Den 25-årige trønderen innrømmer at han var negativ og ville grave seg ned i første del av VM, som han innledet med to nedturer.

Fornøyd med å ha løftet seg
- Men så fikk jeg et velfortjent spark bak, både hjemmefra og fra folk her i VM-leiren. Det skjerpet meg. Og jeg er fornøyd med at jeg klarte å løfte meg mot slutten av mesterskapet. Det er noe positivt som jeg tar med meg videre.

- For det er en viktig evne å sette en strek over motgangen og ikke la seg vippe av pinnen, miste troen og bli stresset og frustrert, sier Moan, som ble femtemann i den avsluttende kombinertøvelsen.

Da fosset han fram i kjent stil i sporet, og gikk seg opp fra 34. plass etter hopprennet. På ny fikk han beste langrennstid.

Mesterskapsløper
Moan har med rette fått etiketten mesterskapsløper etter å ha tatt medalje i alle sine tre mesterskap til nå (VM 2005 og 2007 samt OL 2006). For første gang reiser han hjem fra et mesterskap uten en individuell medalje.

– Men jeg føler fortsatt at jeg er en mesterskapsløper. Jeg har tross alt lagbronse med hjem, og en 5. plass i VM er heller ikke å forakte. Dessuten klarte jeg som sagt å heve meg etter den dårlige starten, og det under stort trykk. Det synes jeg er å vise styrke, sier Moan.

Men han innrømmer at han er skuffet over å ha blitt parkert på oppløpet av to mann i stafetten.

Fullt fokus på v-cupen
- Det er alltid skuffende å ikke levere varene. Men jeg er ikke noe overmenneske jeg heller, sier Byåsen-gutten, som berømmer lagkameratene og alle de andre i kombinertleiren for måten de støttet og oppmuntret ham etter tilbakeslaget i stafetten.

Det blir også en god ballast å ha med seg når han nå satser maksimalt på å sikre seg seieren sammenlagt i verdenscupen – VM-sesongens største mål for hans del.

Foran de fire siste rennene – to i Lahti til helga og to i Vikersund påfølgende helg – ligger han bare 49 poeng bak ledende Anssi Koivuranta.

- Det skal det være mulig å hente inn. For nå peker pila bare oppover for min del, gliser Magnus Moan, like offensiv som alltid.

Eller rettere sagt: NESTEN alltid...

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.