Frankrike lengter etter en ny superstjerne. Selv om det hvert år utnevnes en ny Bernard Hinault, Laurent Jalabert og Richard Virenque er det lenge siden en fransk rytter har preget sykkelsporten over lengre tid.

Etter et fantastisk Flandern rundt håper nå et samlet Frankrike at Sylvain Chavanel skal gå til topps i Paris-Roubaix. Tour de France-direktøren Christian Prudhomme er en av de som har utpekt Chavanel som favoritt i forkant av rittet.

- Han sa han hadde fantastiske ben, man kunne se at det var sant. Jeg håper han har samme kraft og form neste søndag, sa Prudhomme til l’Equipe ifølge velonation.

Det er fjorten år siden en franskmann vant et av sykkelsportens fem monumenter. I 1997-sesongen vant Frédéric Guesdon Paris-Roubaix og Laurent Jalabert triumferte i Lombardiet rundt.

Chavanels bane kan bli at han kjører på et belgisk lag. Sammen en av Belgias høyst verdsatte syklister, Tom Boonen.

- Sylvain var best
Patrick Lefevre er sportsdirektør i Quick Step-laget. Belgieren har som sjef for sykkellaget vært ekstremt suksessfull i brosteinsklassikerne.

Om han vil la Chavanel slippe til i Paris-Roubaix er usikkert. Når alt kommer til alt står belgiske ryttere sterkest i de belgiske lagene, mens de franske står best i de franske osv.

- Sylvain var den beste mannen i løpet, sa Lefevre til sporza etter Flandern rundt. Det samme uttalte Tom Boonen.

- Boonens form er stigende, fortalte også Lefevre.

Det er vanskelig å spå hvordan Lefevre vil spille ut sine kort i Paris-Roubaix. Chavanel, som muligens er i sitt livs form, versus Boonen, som jakter sin fjerde seier i Roubaix, men ikke var i toppform i Flandern og gikk i bakken to ganger under onsdagens Scheldeprijs.

LES OGSÅ:Boasson Hagen på sykehus

Ville jobbe med Cancellara
Chavanel var gratispassasjer da tempotoget Fabian Cancellara kom opp til den ledende franskmannen.

- Da Cancellara kom opp synes jeg det var synd at jeg ikke kunne samarbeide med han, forteller Chavanel til cyclingnews.

Et samarbeid mellom de to rutinerte herrene kunne ført til at de holdt unna helt til mål.

- Jeg forsvarte lagets taktikk siden Tom var bak og kunne vinne i spurten, fortsetter Mimosa.

- Han kan vinne
Christian Prudhomme er i hvert fall ikke i tvil. Sylvain Chavanel er en vinnerkandidat i Paris-Roubaix, mener han.

- Det har vært kjent at han kan vinne dette løpet i minst tre år. Han har allerede vunnet to semi-klassikere, Brabantse Pijl og Dwars door Vlaanderen, da han fortsatt syklet i Cofidis. Han kjørte et fantastisk Flandern rundt for to år siden og kjørte fabelaktig på søndag. I den første delen av karrieren hans var han sjelden suksessfull. Det har endret seg de siste tre årene, forteller Tour de France-direktøren.

Prudhomme mener å ha sett gode tegn etter Chavanels andreplass søndag. Motivasjonen skal være på topp hos 31-åringen ifølge Prudhomme.

- Han er drevet av en sjelden motivasjon, og den er forsterket etter at han mislyktes forrige søndag. En mann som vanligvis ikke gjør annet enn å smile gikk med et surt fjes i ti minutter. Han vil gjøre alt for å være i front, spår Prudhomme.