Den 11. november rapporterte La Gazzetta dello Sport at italiensk politi hadde raidet huset til RadioShack-rytteren Jaroslav Popovitsj.

Avisen skrev at dopingjegerne beslagla både mobiltelefoner og telefoner. Det hele var en del av Jeff Novitzkys føderale etterforskning av Lance Armstrong og dopingbruken i US Postal mellom 1999 og 2003.

Etter å ha gjennomsøkt funnene, fikk magasinet Sports Illustrated blant annet kjennskap til at Popovitsj (og Armstrong) hadde pleid kontakt med doplegen Michele Ferrari helt fram til 2009.

Armstrongs hjelper
Magasinet hevdet også at det ble funnet prestasjonsfremmende midler hjemme hos ukraineren. Popovitsj hjalp Armstrong fram til den siste Tour de France-tittelen hans i 2005.

Les også: Lance Armstrongs bitre farvel
Les også: - Ser fram til å bli renvasket

Da vant han samtidig ungdomstrøya som beste rytter under 25 år.

Fra treningsleiren til RadioShack på Tenerife, har den rutinerte hjelperytteren benektet opplysningene fra det amerikanske bladet.

- Disse opplysningene stemmer ikke, men jeg ønsker ikke å gå inn på detaljene. Gjør jeg det, vil historien bare fortsette og fortsette. Jeg skal la advokaten min ta seg av denne saken, fortalte Popovitsj til cyclingnews.com.

- 15 piller mot kramper
Advokaten Michele Re fester heller ikke mye lit til Sports Illustrateds opplysninger om rytteren han representerer:

- Jeg har lest artikkelen og kan på det sterkeste avkrefte at det ble funnet prestasjonsfremmende midler i Jaroslavs hus, da italiensk politi gjennomsøkte det i november. Det eneste de fant var medisiner. 15 piller for å være nøyaktig. Den italienske påtalemyndigheten har undersøkt disse, og kommet fram til at det eneste de gjør er å lindre kramper.

Re avkrefter også påstandene om et langvarig samarbeid mellom doktor Ferrari og Lance Armstrong.

- Eksperten som skal gjennomgå datamaskinene og mobiltelefonene har ennå ikke avlevert sin rapport til Benedetto Roberti (mannen som iverksatte husransakelsen for den italienske styresmakten).

Følger ikke Garmin og BMCs eksempel
Selv om konklusjonen rundt funnene hos Popovitsj mangler, er det interessant å merke seg at RadioShack ikke viser vilje til å suspendere noen av de involverte partene.

procycling.no omtalte søndag avskjedigelsen av Garmin-Cervélos Matt White. Den australske sportsdirektøren fikk sparken etter å ha henvist en rytter til en medisinsk test. Det brøt mot lagets interne retningslinjer.

BMC Racing valgte å suspendere både Alessandro Ballan og Mauro Santambrogio i fjor, da de var involvert i etterforskningen av dopinganklager mot Lampre-laget for noen år tilbake.

Da etterforskningen ikke førte noen vei mot de to rytterne, fikk de kjøre ritt for laget igjen. I mellomtiden hadde Ballan blant annet gått glipp av både Flandern rundt og Paris-Roubaix.

RadioShack: - Dette stemmer ikke
Det britiske sykkelbladet Cycling Weekly har spurt generalmanager Bill Stapleton om ikke Popovitsj også bør tas ut av tjeneste mens den føderale etterforskningen pågår.

- Han (Popovitsj) har allerede benektet at det ble funnet dopingmidler i huset hans.

- Bør laget likevel suspendere ham?

- Men, dette stemmer jo ikke.

- Hvordan vet vi det?

- Han avkreftet dette om morgenen den 20. januar.

- BMC suspenderte Ballan i fjor, for å ta et eksempel.

- Men dette stemmer jo ikke, ergo blir han heller ikke suspendert hos oss, forteller Stapleton.

PS! Bill Stapleton må ikke forveksles med Bob Stapleton (HTC-High Road)

Hva synes du om antidopingholdningene i Team RadioShack? Bør man følge Garmin og BMC Racings eksempel også her? Kommentér saken i vårt nye diskusjonsforum! Du finner det her!

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED
HTML EMBED