VAL DI FIEMME (Nettavisen): Det er liten tvil om hvem som er den største stjernen i Tour de Ski.

Johannes Høsflot Klæbo har herjet i flere løp under touren og for øyeblikket ser det kun ut til at sykdom eller skader kan hindre nordmannen fra å bli OL-konge om en måneds tid.

Nettopp derfor vil hverken han eller Skiforbundet ta noen sjanser når det kommer til den økende smittesituasjonen i Europa.

Det kunne merkes da en rekke italienske langrennsfans ville ha en bit av nordmannen etter mandagens seier i Val di Fiemme.

Arrangøren hadde allerede begynt å demontere det meste av gjerder og hindringer da Klæbo nærmet seg slutten av intervjurunden i pressesonen.

Det gjorde at flere forventningsfulle voksne og barn klarte å ta seg inn ved enden av intervjusonen.

Tilkalte hjelp

Men i en pandemi med økende smittetall og kun fire uker til OL, er det ikke autografskriving og «selfier» som står først for agenden for kanskje Norges største OL-håp.

Gro Eide, medieansvarlig for det norske langrennslandslaget, likte derfor ikke synet som ventet dem da Klæbo begynte å gjøre seg ferdig med alle intervjuene mandag.

Eide var rask med å tilkalle hjelp fra Det internasjonale skiforbundet (FIS) da hun så rekken av fans som ventet på Klæbo.

- Jeg er veldig opptatt av å finne gode løsninger for det er viktig for Johannes og for langrenn generelt at vi ivaretar fansen, men vi er nødt til å ta høyde for covid. Da må vi prøve å tilrettelegge for det, sier Eide til Nettavisen.

- Jeg måtte få tak i en fra FIS for jeg har ikke myndighet og jeg ønsker ikke være en som jager folk ut heller. Da må vi samarbeide litt og det pleier vi ofte å gjøre, forklarer Eide.

Hun er samtidig tydelig på at Klæbo veldig gjerne ønsker å stille opp for fansen.

Med hjelp fra FIS ble løsningen å ta noen felles bilder der Klæbo holdt godt avstand til de fremmøtte.

- Han kan ikke ta den vanlige runden. Dette er kun på grunn av covid. Han vil veldig gjerne stille opp, sier Eide.

Tar ingen sjanser

Klæbo smiler av situasjonen og kaller Eide for en «middels» sikkerhetsvakt.

Samtidig er han tydelig på at han tenker på smittesituasjonen noen få uker før lekene i Beijing starter.

- Nå er jeg forsiktig. Det står en gjeng bak her og jeg skal ikke ta på en eneste tusj, for å si det sånn. De skal få stå langt unna og ta et bilde. Jeg skal ha på meg munnbind og være forsiktig. Nå er det ikke vits å ta noen sjanser, sier Klæbo til Nettavisen.

Det kommer han heller ikke til å ta de siste ukene før avreise til OL.

- Det blir bare å komme seg hjem, handle inn alt man trenger for de neste ukene og trene ute. Det er planen. Vi får ikke gjort noe annet med det enn at folk får være forsiktige. Det må i hvert fall vi være, forteller Klæbo.

Før han reiser hjem skal imidlertid Klæbo avslutte Tour de Ski med siste etappe opp monsterbakken i Val di Fiemme.

Trønderen leder touren suverent to minutter foran Aleksandr Bolsjunov før den avgjørende etappen.