Gå til sidens hovedinnhold

Tar opp kampen

Eirik Nilsen Bratli (16) har tatt opp kampen om gull internasjonalt. Nå satser han alt frem mot Dutch Open og EM.

Tveita: Taekwondoutøveren lekte seg til sitt første internasjonale gull i helgens stevne i Sverige, Trelleborg Open. Nå er han sulten på flere internasjonale medaljer.
Alt er større. Flere motstandere, bedre nivå, mer publikum, flere kamper. Klart det er stas å gå hele veien da, sier han fornøyd. Over 600 utøvere deltok i Trelleborg Open. Eirik Nilsen Bratli konkurrerte i vektklasse -73 kg. De to første kampene vant han på knockout. I finalen møtte han en kjent motstander.
I finalen gikk jeg mot Kim-André Gjedtjernet fra Åsnes. Vi har møttes tre-fire ganger før og kjenner hverandre godt, forteller 16-åringen. Det var groruddølen som gikk av med seieren 8-5, og erobret dermed sitt første gull i et internasjonalt stevne.

Akillesskade

Nå satser han alt frem mot Dutch Open i slutten av mars, og ikke minst EM i Aserbajdsjan i oktober. Men først må han bli frisk fra akillesskaden som har plaget han et års tid.
Jeg trener alternativt og gjør en rekke øvelser. Det har hjulpet allerede så jeg er ikke redd skaden skal ødelegge for meg, sier Bratli. Trelleborg Open denne helgen var hans siste stevne før turen går til Nederland.
Jeg skal hvile skaden og lade opp optimalt frem mot mars. Det blir spennende å se hvordan jeg klarer meg der.
Det er likevel EM som er høydepunktet.
Jeg tapte første kampen min i fjor. Målet er å vinne i hvert fall en kamp, og så får vi se hvor langt det holder, sier han optimistisk.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien