RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Nisse Schmidt/Scanpix

Tar over laget han hevdet var dopere

Sist oppdatert:
Suksesstrener Wolfgang Pichler forlater Sverige.

Etter 16 år i Sverige ble det onsdag klart at skiskyttertreneren Wolfgang Pichler neste sesong skal trene de russiske jentene, skriver Aftonbladet.

Tyskeren skal ha mye av æren for svenskenes suksess både i løypa og på standplass og har fått fram stjerner som Magdalena Forsberg, Anna Carin Zidek og Björn Ferry.

Etter fjorårets OL i Vancouver brøt imidlertid de svenske herrene samarbeidet med Pichler, på grunn av veteranens knallharde treningsfilosofi.

Det at 56-åringen nå skal ta over i Russland, er heller ingen ukontroversiell avgjørelse.

For rundt to år siden gikk nemlig Pichler ut og omtalte hele det russiske landslaget som dopet, i etterkant av en dopingskandale.

Da trioen Jekaterina Jurjeva, Albina Achatova og Dimitrij Jarutjenko ble avslørt for doping i 2009, mente Pichler at hele det russiske landslaget burde vært utestengt.

- Kjenner jeg Wolfgang Pichler rett - og det gjør jeg - så kommer han å rydde opp skikkelig i det laget der, sier Sveriges landslagssjef Staffan Eklund.

- Wolfgang kommer til å ha stålkontroll der, så i framtiden kan vi bare glemme doping fra den leieren, sier treneren.

Grunnen til at 56-åringen nå har valgt å forlate Sverige til fordel for Russland, skal være at han ønsket en ny utfordring.

- Jeg har fått en bra mulighet til å starte på nytt, og dette er min siste sjanse til det, sier Pichler selv til Radiosporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere