*Nettavisen* Sport.

Tar sin fjerde strake seier

Foto: Hesteguiden.com

Pebbe Simoni var knallgod sist og da er det bare å spille Borgen igjen. Sjekk torsdagens lunsjtips.

24.03.11 08:26

Bjerke travbane inviterer som vanlig til lunsjtrav torsdag og vanskelighetsgraden er som alltid stor på Bjerkes lunsjtrav.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

Fagbladet Trav og Galoppnytt bankerspiller 8 Anthony Boko i V5-5, det synes vi er et knallhardt bankerspill. Vi har vesentlig mer tro på en annen hest i det samme løpet, og synes 3 Pebbe Simoni har de klart beste kortene i dette løpet. Vi førstetippet hesten sist på Sørlandet (var da tredjevalg i spillet). Da kjørte Thor Borg seg tidlig til tet og lenset uanstrengt unna på 16.8 full vei. Evnerike Dacke Håleryd (strålende vinner på Forus i går) og lørdagens V75-vinner fra Sørlandet Tourbillon var sjanseløse til å utfordre Pebbe da. Ja, sistnevnte ble regelrett frakjørt fra lederryggen.

I ettermiddag ligger alt til rette for tidlig tetkjenning igjen for den Trond Anderssen-trente fireåringen og gjentar Pebbe Simoni innsatsen fra sist har vi tungt for å se ham tape dette. Tredje sist ble en så god hest som Constantin W. (satt i tet da og vant løpet etter) enkelt tatt ned og nest sist var en feilfri Dino Dean sjanseløs til å gå i nærkamp. Vel har Anthony Boko overbevist i to strake seiersløp (før han forsvant i huggende startgalopp sist), men Hamre-traveren har ikke vært i nærheten av å møte hester av Pebbe Simonis kaliber, og fra spor åtte må Anthony Boko gjøre grovjobben selv.

7 Panter Neo forsvant direkte i årsdebuten og selv om Panteren er sterk, tviler vi sterkt på at han kan ta ned en tetløpende Pebbe Simoni. Form er det også på 6 Eck Sensational (flyr fort de dagene han går feilfritt), 9 French Open (men møter gode hester nå) og 1 Gary The Man (løp i kroppen), men vi stoler på at Borgen styrer begivenhetene her med løfterike Pebbe Simoni.
Rangering V5-5: A: 3 B: 8-7-6 C: 9-1-2-11-12-10-5-4

V5-1:
Vi vurderte en stund å bankerspille 1 Tiger News i den første avdelingen. Den fine femåringen til Ulf Alme skuffet undertegnede litt første gang den fikk stifte bekjentskap med Tom Erik Solberg ( i sin nest siste start). Vel i tet trodde nok mange at løpet var kjørt, men Tiger News ga seg skuffende lett da. Sist satt hesten i lederryggen til Melvin Zoot, fikk aldri sjansen derfra og så helpigg ut over mål. To blåsere i kroppen for hesten nå, og det ligger an til at Tom Erik vil prøve å sitte foran igjen torsdag. Motstanden er ikke skremmende, og er hesten regulerbar må det være en topp sjanse.

11 Victor Invalley gjør som treningskompis Bertie Invalley (brenngod vinner sist onsdag på Bjerke) og avlegger sin årsdebut i mars. Truls Desserud har alltid vel preparerte hester til start, og vi glemmer ikke at Victor Invalley gjorde en strålende spurt til andre i en kvalifiseringene til Jarlsberg Grand Prix i fjor ( en så god hest som Santanic ble slått). I finalen ble det dessverre galopp. I disse omgivelsene må Victor Invalley være en het seierskandidat direkte. Pussig nok var 9 T.T. Va Bene ute i det samme kvalifiseringsløpet på Jarlsberg og tok seg også til finale som firer i det løpet. Ble for enkel i finalen. Vi bankerspilte T.T Va Bene i sin siste start, et lunsjløp på Bjerke. Da havnet dessverre hesten i dødens, men holdt koken bra til femte. Fra niendespor kan det bli riktig i ettermiddag.

Vi synes vel disse tre hestene skiller seg litt ut her. 3 Making Mischief fortsetter å skuffe, og har vært svak i sine første starter i regi Tom Horpestad. 5 Sir Spinville gjorde et ålreit løp sist, mens 4 Aces Napoli ble treer i svært billige omgivelser sist.
Rangering V5-1: A: 1 B: 11-9 C: 3-5-4-2-8-12-6-7 D: 10

V5-2:
Ikke mye mat i hestene i den avdelingen, men vi tror vi har funnet et svært spennende spilleobjekt i form av 11 Tito Santana som dukker opp i regi Per Johansen (mannen bak Jetstile). Tito Santana var sparsomt startet i fjor, men gjorde noen riktig fine løp. Ble blant annet treer i et V75-løp på Drammen fra spor tolv og i oktober 2009 var vallaken favorittspilt i et V75-løp på Leangen (ble nummer to). I sin siste start i fjor (11.oktober), ble hesten treer, slått av topphestene Trivento og Lorne Elijon Gatling. Tito Santana er litt avhengig av klaff på veien herfra, men motstanden er så billig at vi trår til med førstevalget.

Favoritt i løpet blir nok 3 Wembley Boko og Tom Erik Solberg. Også denne krabaten ble sparsomt startet i fjor (kun fire løp), men var bra i sine to siste starter i november. Holder dog usikker form etter pause. 4 Imp jaktet vi litt nest sist, men da skuffet hesten. Var heller ikke spesielt bra sist, men har fin grunnkapasitet og skal jo duge mot denne svake gjengen. Det bør også 9 Somolli's Win gjøre, selv om formen er usikker også her. 2 Whitney As hang med så godt hun kunne sist, flott spor i ettermiddag.
Rangering V5-2: A: 11 B: 3-4-9-2 C: 12-5-1-10-8-6-7

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V5-3:
7 General Ideal blir vår favoritt i et fint og åpent spilleløp. Fireåringen vant sitt debutløp uten å imponere veldig. Har gått fem løp etter det og utviklet seg fint. Gjorde nok sitt beste løp nest sist, der hesten tross startgalopp ble firer bak svært gode Pebbe Simoni blant annet. Spor sju er litt sjanseartet, men Midtfjeld-traveren har vist at han kan gjøre litt selv.

Fine treningsrapporter er det på danskeimporten 1 Olucca Pelle som dukker opp i regi Rigmor Arvesen. Fra spor en må det bli et økonomisk opplegg i ettermiddag og hoppa er en helt naturlig outsider her. 6 J.C Streetline har galoppert veldig mye i det siste, men har uomtvistelig kapasitet. Dersom vallaken holder seg på beina, kan karrierens andre seier komme, men sprint er neppe noe pluss for den usikre krabaten.

Litt fremgang viste både 8 Queen Master (langslått av Anthony Boko) og 4 Louie Teilman sist, og i et løp uten de store profilene kan de muligens dukke opp i seiersstriden. 3 Blueridge Pride tegnet lovende i fjor, men kurven har vært nedadgående for Mikkelborg-traveren utover vinteren.
Rangering V5-3: A: 7 B: 1-6-8-4 C: 3-5-10-2-9

Klikk her for å se vårt Dagens Dobbel-forslag til Bjerke

V5-4:
Merkelig nok valgte Geir Vegard Gundersen å ta imot kapasitetshoppa Storsjø Frøya sist onsdag på Bjerke med Trysil Knut. Det fikk 1 Trysil Knut svi for oppunder mål. Nå er det tilbake til sprint og eieren Eldar Harviken setter seg igjen opp i sulkyen. Motstanden er overkommelig og bra sjanse for tet hele veien her for den fargerike ekvipasjen.

Ikke umulig at en annen svært fargerik ekvipasje i form av 12 Øyjann og Kjell Øyhaugen blir den største utfordreren. Det vil ikke overraske mye om ivrige Øyhaugen setter fart direkte fra spor tolv og da blir det garantert fart på forestillingen. Så får vi se om det er ork igjen på kamphanene i sluttfasen. 10 Banna Bein har normalt ikke fordel av sprint, når den nå kommer ut i regi Kjell Teigen. Men Spikeld-sønnen har vist evner og kan slå til direkte i regi Teigen.

5 Frigg Miller så litt seiersfarlig i ryggen på Øyjann sist i den siste svingen, men klarte ikke å henge med nedover oppløpet. Uansett positiv som toer etter mer enn seks måneders pause. Løp i kroppen nå, og normalt bra fra start. Arvid Aasheim (mannen bak Hornnes Tiril) har fått 3 Alvine S.K i sin varetekt. Vi betaler for hoppa, og sender ut et lite obs. Hoppa har riktignok ikke vunnet på 27 forsøk, men kan være forbedret i ny regi og det er ikke veldig tøff motstand.
Rangering V5-4: A: 1 B: 12-10-5-3 C: 4-2-9-7-11-6 D: 8

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.