Anerkjente Washington Post melder onsdag kveld, norsk tid, at det er tatt ut dopingtiltale mot den tidligere amerikanske syklisten Lance Armstrong.

Aromstrong, som vant Tour de France sju ganger på rad fra 1999 til 2005, risikerer nå å miste alle tourtitlene etter at den amerikanske antidopingmyndigheten har tatt ut tiltale mot syklisten.

Avisen sitter på et brev fra USADA som er sendt til Armstrong den 12. juni. Der fremgår det at 40-åringen tiltales for brudd på dopingreglene fra 1999 til 2011.

Ifølge det 15 sider lange brevet har USADA ti vitner på at Armstrong har dopet seg.

Det skal i tillegg være fem tidligere lagkamerater, tre leger og to lagledere som risikerer straff. En av disse er Johan Bruyneel, som i det siste har slitt med interne stridigheter i RadioShack-laget.

Det har ikke gått mer enn fire måneder siden FBI la ned en omfattende etterforskning av Armstrong.

- Jeg har aldri testet positivt
- Jeg har aldri dopet meg, og har i motsetning til mange av de som har anklaget meg, konkurrert uten avvik i mine prestasjoner i 25 år. Jeg har passert flere enn 500 dopingtester og aldri blitt tatt. USADA ignorerer dette og tar ut tiltale mot meg i stedet for anklagerne. Det sier mye mer om USADA, mangelen på rettferdighet og om denne vendettaen som pågår om min uskyld eller ikke, heter det i en skriftlig uttalelse fra Armstrong-leieren.

Tyler Hamilton og Floyd Landis er to tidligere dopingtatte lagkamerater av Armstrong, som begge har anklaget Armstrong for dopbruk i offentligheten.

Armstrong uttalte nylig at han ikke kom til å bruke mye mer energi på å forsvare seg selv. Argumentasjonen var at han selv visste hva som var sannheten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Syklet sammen med norsk landslagssjef
Steffen Kjægaard syklet med Lance Armstrong på US Postal i perioden 2000 til 2003. To ganger hjalp han amerikaneren til seier i touren.

Kjærgaard har konsekvent hevdet at han ikke kjenner til noen form for juks i det amerikanske laget.

Da Tyler Hamilton anklaget Armstrong offentlig, sa han blant annet følgende til procycling.no:

- Jeg synes ikke noe om at Hamilton sier dette, sa Kjærgaard.

- Tror du fremdeles at Lance ikke dopet seg?

- Jeg har ikke lyst til å tro noe annet, avsluttet Kjærgaard.

Contador-lege involvert
De tre legene som nevnes i saken er sveitsiske Jose Pepi Marti, luxembourgske Pedro Celaya og spanske Luis Garcia del Moral.

Førstnevnte har vært tilknyttet teamet rundt nå dopingutestengte Alberto Contador.

Armstrong jobbet i hovedsak med italieneren Michele Ferrari, som har et oppsiktsvekkende dårlig rykte. Ferrari har blitt utestengt fra å jobbe med toppidrettsutøvere. Stadig kommer det rykter om at han jobber med toppryttere i dagens sykkelfelt.