Tårene trillet etter seieren

Foto: Pascal Guyot (AFP/Scanpix)

- Dette har jeg drømt om i hele livet mitt, sa Quintana.

20.07.13 19:59

ANNECY-SEMNOZ/OSLO (procycling.no): På den 20. etappen i Tour de France fikk Nairo Quintana virkelig vist seg fram.

Colombianeren har blomstret i denne touren. Allerede i Pyreneene viste han klatreferdigheter sykkelsporten sjeldent ser maken til fra en 23-åring.

Progresjon i rittet
Han fortsatte klatrefesten med å bli andremann på mytiske Mont Ventoux på den 15. etappen, bare slått av Chris Froome.

Les også: - Jeg trodde jeg skulle vinne

I Alpene har han briljert, og lørdag fikk han betalt med etappeseier.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Nicolas Bouvy

I kamp mot Joaquim Rodríguez (Katjusja) og Froome rykket han innenfor den siste kilometeren og så seg aldri tilbake.

- Jeg har ikke ord. Dette er noe jeg har drømt om i hele livet mitt, men jeg trodde ikke det skulle skje så fort, sa Quintana etter målgang.

Skryt fra den gule trøya
Froome beundret unggutten på pressekonferansen etter etappen med procycling.no til stede.

- Han har vært skikkelig sterk i fjellene fra begynnelsen av. Jeg har mye respekt for Quintana. Han har oppnådd mye i årets ritt til å være så ung, forklarte Froome.

Den talentfulle klatreren har vist seg fram som en av verdens absolutt beste opp lange og krevende stigninger i årets tour.

- I ett år har jeg tenkt på om det var mulig å vinne en etappe i Tour de France, og dette er naturligvis en spektakulær dag for meg, forklarte colombianeren til pressen på Annecy-Semnoz.

Felte tårer etter etappen
Det var tydelig på colombianeren at triumfen betydde mye. Fantastisk mye.

procycling.no observerte en gråtende Quintana fortelle om seieren.

- Touren har vært en fantastisk opplevelse hvor jeg har vært del av det sterkeste laget. Lagkameratene gjorde en utrolig jobb for meg på veien til Annecy-Semnoz. Det er fantastisk å fullføre jobben med seier, fortsatte 23-åringen.

To trøyer og pallplass
I tillegg til etappetriumfen klatret den lille colombianeren til andreplass i sammendraget. Den er han sikret om ikke noe ekstraordinært skjer på søndagens sjarmøretappe som avsluttes på Champs-Élysées.

Quintana blir også den eneste rytteren som vinner to trøyer når han søndag kveld fullfører rittet. Konkurransen om den hvite ungdomstrøya leder han med drøyt 13 minutter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Jeff Pachoud

- Det har vært en spektakulær reise
Lørdagens seier ga også den prikkede klatretrøya til colombianeren. Med sine 147 klatrepoeng seiret han elleve poeng foran sammenlagtvinner Froome.

- Beina mine har variert gjennom touren. Det har blitt kjørt fort, og det har vært lange etapper. Det har vært en spektakulær reise, forklarte colombianeren.

- Han blir en av de store utfordrerne
Man overdriver nok ikke om man sier at reisen i realiteten knapt har startet. Quintana viste i årets ritt at han har kapasitet til å klatre bedre enn samtlige andre ryttere.

Sammenlagtvinner Froome ble på pressekonferansen også spurt hva han tror colombianeren kan gjøre i touren i framtiden.

- Quintana er definitivt en rytter man må passe på i de neste utgavene. Han er fortsatt ung og veldig talentfull i fjellene. Jeg forventer at han blir en av de store utfordrerne de neste årene også, hyllet den gule trøya den lille colombianeren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag