Gå til sidens hovedinnhold

Tårevåt Armstrong ber om unnskyldning

Flere tok til tårene da Lance Armstrong unnskyldte seg overfor Livestrong-ansatte.

VG Nett har i en e-post fått bekreftet at Armstrong besøkte hovedkvarteret til Livestrong for en privat samtale med de ansatte. Armstrong kom med en unnskyldning for den ekstra belastningen han har påført organisasjonen. Samtidig oppfordret han dem til å fortsette det gode arbeidet for kreftsaken, skriver Rae Bazzarre, kommunikasjonsdirektør i Livestrong, til VG Nett.

Enormt press
Amerikaneren har vært under enormt press den siste tiden. Og for å slippe unna pressen hoppet han over gjerdet til naboen da han skulle ut på en treningsøkt mandag morgen.

AP klarte likevel å få en kommentar fra Armstrong, som hevdet han var rolig, avslappet og klar for å snakke åpent i det mye omtalte intervjuet.

I følge reporteren så Armstrong uanfektet ut morgenen før innspillingen av programmet, da han møtte han tilfeldig mens Armstrong jogget. Med hatt og solbriller trukket ned over ansiktet, fortalte den tidligere syklisten vitser om journalister som ofret alt for en kommentar. Før han fortsatte løpeturen.

Lance Armstrong har aldri endret på historien sin, men er i intervjuet med Oprah forventet å innrømme tidligere dopingsynder. Intervjuet sendes natt til fredag norsk tid, men tas opp i hjemmet til Armstrong i natt.

Begrenset innrømmelse
I følge en kilde Nyhetsbyrået AP har vært i kontakt med kommer Armstrong til å gi en begrenset innrømmelse. Den vil handle om hvordan han planlagt og strukturert dominerte Tour de France gjennom prestasjonsfremmende midler.

Ifølge Washington Post har Armstrong brukt tiden før Oprah-intervjuet på å beklage seg overfor personer i sykkelmiljøet.

Armstrong mistet alle sine Tour de France-titler på grunnlag av rapporten fra det amerikanske antidopingbyrået (USADA), en 1000 sider lang bevisoppgave som ble offentligjort i oktober.

Her utpekes Armstrong til ringlederen for «det mest sofistikerte, profesjonelle og suksessfulle dopingprogrammet idretten hadde sett».

Videre i rapporten ble texaneren omtalt som en kynisk syklist, som gjorde hva som helst for å vinne det prestisjefylte rittet.

Kommentarer til denne saken