Gå til sidens hovedinnhold

Tårevåt avskjed for Kuerten

Mens French Open sa hallo, sa Gustavo Kuerten adjø.

Tennisens mest prestisjefulle grusturnering - French Open - startet søndag. Med å si farvel til en av sportens beste grusspillere noensinne.

Fornøyd
Gustavo Kuerten tapte 3-6, 4-6, 2-6 for franskmannen Paul-Henri Mathieu i sin siste singlekamp noensinne i det åpne franske mesterskapet.

Brasilianeren, som vant turneringen i 1997, 2000 og 2001, måtte få behandling for en vond rygg mot slutten av andre sett, men klarte å få fram noen brede glis før han sa farvel og brast i gråt.

- Jeg synes jeg spilte mye bedre enn ventet. Det var ikke et eneste slag jeg ikke fikk til. Jeg synes jeg klarte å gjøre ting jeg gjorde før. Ikke med samme hyppighet, men i det minste fikk jeg følelsen av å gjøre det en gang til. Jeg følte at jeg kunne konkurrere, og likte dette, sa Kuerten ifølge Reuters på pressekonferansen som etterfulgte matchen.

Skadeforfulgt
Han falt til nummer 1141 i verden på rankingen på grunn av flere hofteskader, men bestemte seg for å spille en avskjedsturné som startet i Costa Do Sauipe i Brasil i februar.

- Den første delen av karrieren min var veldig suksessfull og jeg nådde alle målene mine. Så kom den andre delen, som var virkelig tøff. Men sånn er det i tennis. En dag er det over for Rafael Nadal, Roger Federer og Novak Djokovic også, mente Kuerten.

Hans siste kamp(er) i French Open blir sammen med franskmannen Sebastien Grosjean i double.

Moya slått ut
En annen tidligere French Open-vinner røk også ut i første runde. Carlos Moya, seedet som nummer 16 i år, tapte en spennende femsettskamp mot den argentinske kvalspilleren Eduardo Schwank.

31-åringen tapte 6-7 og 2-6 i de to første settene, men kom seg tilbake på rett kurs med seier 7-6 og 6-4 i de to neste. Likevel ble det tap i det femte og avgjørende settet, 3-6.

Vinnerne av French Open får både på dame- og herresiden én million euro hver. De tapende finalistene får 530.000 euro hver. Arrangørene startet i 2007 med å gi like store premiesummer på dame- som på herresiden.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken