Tårevåt glede tross tap

Foto: AFP/Scanpix

Lindsay Davenport holdt en rørende tale til publikum etter tapet i doublefinalen i Australian Open fredag.

28.01.05 10:23

Verdensener Lindsay Davenport og hennes doublepartner Corina Morariu tapte fredagens doublefinale mot Svetlana Kuznetsova og Alicia Molik 3-6, 4-6. Men det spilte ikke så stor rolle.

Gleden over livet er større.

- For fire år siden stod Corina og jeg her etter å ha tapt en tøff tresettsmatch. Fire måneder senere fikk jeg en telefon fra foreldrene hennes. De fortalte meg at Corina hadde kreft, og at kreften var på et sent stadium. Så bare det å stå her i dag, er ganske utrolig for oss. Vi er ekstremt stolte av å komme til finalen, sa Davenport i en svært rørende tale til publikum etter matchen.

26 år gamle Morariu og doublepartner Davenport vant Wimbledon sammen i 1999. Morariu vant også Australian Open i 2001, da sammen med sørafrikanske Ellis Ferreira. I mai 2001 fikk hun diagnosen leukemi.

Etter kjemoterapi gjorde hun comeback i San Diego i august 2002. Hun kom til finalen i en turnering i Philadelphia i 2004, sammen med sørafrikanske Liezel Huber. Det var hennes første finale på tre år.

- Det har vært tre lange år. Da jeg kom ut av sykehuset i november 2001, klarte jeg ikke å gå 20 meter. Det var umulig å forestille seg at jeg skulle kunne spille tennis igjen, og i alle fall på dette nivået, sa Morariu ifølge Reuters.

Sykdommen har naturligvis ført til mange refleksjoner.

- For et par uker siden hadde jeg en slags åpenbaring, og forstod at det fortsatt plager meg å tape, at jeg fortsatt blir frustrert av det. Egentlig burde det ikke gjøre det, for jeg vet hvordan jeg tenkte da jeg var syk. Tennis blekner i sammenligning med sykdommen.

- Jeg føler at jeg har fått en ny sjanse, konstaterte 26-åringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.