*Nettavisen* Sport.

Tårevåt Hushovd sa farvel

SISTE RITT: Sykkellegende Thor Hushovd takket av med en beskjeden plassering i sitt siste løp. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Avsluttet med beskjeden plassering i Belgia.

20.09.14 17:04

Thor Hushovd (36) takket av i en blanding av champagne, svette og tårer. Lørdag rullet han ut av sykkeltoppen med en beskjeden plassering i Belgia.

GP Impanis-Van Petegem ble veteranens farvel. Der vant lagkameraten i BMC, Greg Van Avermaet.

Hushovd er tidenes mestvinnende norske syklist. En strålende karriere fikk ikke noen stor avslutning, verken lørdag eller de to-tre siste årene.

- Det er spesielt å oppleve dette for siste gang, sier han til VG.

Hushovd har vært plaget av sykdom og bare i glimt vist seg fra sin beste side de siste sesongene.

Han ble verdensmester på landevei i 2010, men hans store Tour de France-suksesser var med på å tenne sykkelinteressen for fullt i Norge. Hushovd vant hele ti TdF-etapper og tok poengtrøya ved to anledninger (2005 og 2009).

Fest
Allerede før start lørdag ble han gjort stas på av arrangør og konkurrenter med kake, tale og alkoholfri champagne i drikkeflasken.

Etter målgang var det planlagt markering på flere måter: I et VIP-telt rullet bilder fra gamle Hushovd-triumfer. Programmet utover kvelden var tettpakket, og med seg hadde sykkelrytteren kona Susanne og barna Isabel og Niklas.

Hushovd vant også etapper i Vuelta a España (tre) og Giro d'Italia (en) i en proffkarriere som startet i 1998.

- Dette er en spesiell dag, sier Atle Kvålsvoll til NTB.

Han har vært Hushovds personlige trener i mange år. Han fulgte lørdagens ritt og avskjedsdagen sammen med syklisten og familien hans.

Hushovd var gjennom mange ritt i ufyselig vær i Belgia i sin karriere. Lørdag skinte solen og bidro til 25 varmegrader på hans aller siste etappe.

- Det så ut som han hadde hatt en fin dag selv om det ble et ganske hardt ritt. Thor kom inn med hovedfeltet, og han gliste godt da han var over streken, sier Kvålsvoll. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.