Gå til sidens hovedinnhold

Tårevått comeback for Dokic

Tårene trillet da Jelena Dokic gjorde comeback for Australia etter fem år i eksil.

22-åringen, som har bedt sin meget kontroversielle far Damir holde seg unna karrieren hennes, spiller igjen for Australia etter fire år med det serbiske flagget på brystet.

Dokic forlot Australia i 2001, etter at faren hennes hevdet at trekningen i Australia Open var fikset til hennes disfavør.

I natt hun tapte 7-5, 6-7, 1-6 for tyske Julia Schruff i første ruden av ASB Women's Tennis Classics i Auckland i New Zeeland. Tennisstjernen har rast til en 376. plass på rankingen, og det var åpenbart at hun manglet selvtillit i comebacket, der hun pådro seg hele 28 dobbelfeil.

- Jeg kan bare le av det, sier Dokic om den nervøse servingen.

- Jeg var veldig engstelig før kampen, fordi jeg ikke har vært i denne posisjonen på lang tid. Hvis jeg hadde klart å kontrollere nervene, kunne jeg vunnet i dag. Det er egentlig ikke noe å være skuffet over, mener hun.

- Når en tar rankingen min i betraktning, skal jeg jo ikke være i nærheten av å spille jevnt med en jente som er nummer 80 i verden.

Dokic, som på sitt beste var helt oppe på en fjerdeplass på rankingen, sikret seg det første settet etter 49 minutter, men da hun ikke klarte å avgjøre det jevne andresettet raknet det fullstendig.

Dokic er allerede tildelt wildcard til Australia Open senere i vinter, etter å ha vunnet en play off-kamp i desember.