*Nettavisen* Sport.

Tarik: - Jönsson truet oss i pausen

Foto: Ned Alley/Scanpix

Rosenborg-treneren var ikke nådig mot sine spillere ved pause - det ga resultater.

29.09.12 08:13

ROSENBORG - HAUGESUND 5-2:

Rosenborg kunne gå helt til topps i Tippeligaen med seier over Haugesund på Lerkendal fredag og etter en svak førsteomgang, reiste trønderne seg til gangs.

Det var tendenser til pipekonsert da Haugesund gikk inn til pause med 1-0-ledelse, men etter hvilen fikk hjemmepublikummet valuta for pengene, og Rosenborg ga seg ikke før det sto 5-2 på resultattavla.

Dermed lever drømmen om gull i beste velgående på Lerkendal.

Per Verner Rønning, Borek Dockal, Rade Prica, John Chibuike og Mikkel Diskerud satte inn målene for Rosenborg, mens Geir Ludvig Fevang, scoret Haugesunds to mål.

Se kamputviklingen minutt for minutt her!

- Jönsson truet oss
Rosenborg-kaptein innrømmer at det laget hans leverte før pause var for dårlig, men er tilfreds med måten det ble respondert på etter hvilen.

- Dette var skjønt. Vi sa at det var altfor dårlig i første. Vi var for sene både offensivt og defensivt i alle situasjoner og var tvunget til å heve oss, og det gjorde vi, sier Dorsin til MAX.

Tarik Elyounoussi kunne bekrefte at det var en ganske forbannet Rosenborg-trener, som kom inn i garderoben ved pause.

- Janne truet oss i pausen. Hvis vi ikke sprang mer så skulle han byttet oss ut, sier Tarik til TV 2.

Nå gleder landslagsspilleren seg til å følge resten av tippeligarunden fra sofakroken hjemme i stua.

- Vi legger press på de andre nå. Det er vi som er i førersetet. Nå kan vi slappe av å i sofaen å se de andre spille. De må ta igjen oss nå, sier han

- Som en hønsegård
Det skjedde ikke stort på Lerkendal det første kvarteret, men da Alexander Søderlund satte fart framover, ble det sving på sakene for gjestene fra Haugesund.

Landslagsspissen dro seg innover i banen og spilte fri Geir Ludvig Fevang, som så vidt ble hindret i å sette inn 1-0 da Stefan Strandberg kom skliende inn og blokkerte.

På den påfølgende corneren fikk Fevang stå fullstendig alene og sette inn ledermålet etter fryktelig markeringssvikt av Rosenborg.

Lars Tjærnås sa det kanskje best av alle.

- Litt usikker om jeg ser fotball på Max eller Dyrepasserne på TV 2 når jeg ser Rosenborgs hønsegård på defensiv dødball første halvtimen, skrev fotballeksperten underveis i kampen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ned Alley/Scanpix

Forvandlingen
Janne Jönsson hadde nok sitt å si til sine spillere i pausen, for det var et helt annet Rosenborg-lag som kom entret Lerkendal-matta etter hvilen.

Ett minutt tok det før Per Morten Kristiansen måtte hente ballen ut av nettet for første gang denne kvelden. En presis corner fra Borek Dockal fant hodet til Per Verner-Rønning, som stanget inn 1-1.

Ti minutter senere tok Dockal avslutningsansvaret i egne hender da Rosenborg fikk frispark rett utenfor sekstenmeteren til Haugesund. Tsjekkeren skrudde ballen vakkert over muren og i mål, og trønderne hadde snudd kampen i løpet av ti minutter i andre omgang.

RBK på topp
Rade Prica ville ikke være noe dårligere enn sin lagkamerat og klinket til med en strålende volley med venstrefoten, som snek seg helt nede i hjørnet bak Kristiansen til 3-1.

Da det så ut til at Rosenborg skulle kontrollere det hele inn, slo Haugesund tilbake på en dødball og nok en gang var det Geir Ludvig Fevang som dukket opp og satte inn gjestenes mål.

Men det var etter hvert ingen tvil om at dette var Rosenborgs kveld. På tampen satte innbytter John Chibuike og banens beste Mikkel Diskerud inn hvert sitt mål og fastsatte sluttresultatet til 5-2.

Rosenborg topper dermed tippeligatabellen før Strømsgodset og Moldes kamper denne helgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.