Tarjeis utrolige gullrevansj

Foto: Stian Lysberg Solum / NTBscanpix

Slo knock out på konkurrentene etter marerittsesong.

17.02.13 19:43

Emil Hegle Svendsen hadde sjansen til å gjøre noe ingen andre har gjort før ham, nemlig å stikke av med fem gull i samme VM.

Derimot var det Tarjei Bø som skulle stikke av med det gjeve gullet, mens Svendsen måtte ta til takke med bronse.

Etter gulløpet var Bø i strålende humør.

Ingen drittsesong
- Jeg lurer nesten selv på hvordan dette er mulig. Jeg var så gira i dag og ville gjøre et godt løp. Så skyter jeg 20 treff for første gang. Det er helt fantastisk, sier han til NRK

- Etter alt som har skjedd det, er det nesten utrolig at jeg klarer dette. Det hadde ingen andre klart. Jeg trodde det skulle bli en drittsesong, men etter dette må jeg nesten si at det er den beste jeg har hatt, jublet Tarjei Bø

Nettavisen fulgte fellesstarten LIVE

Søndagens avsluttende jaktstart ble en meget jevn og spennende affære.

VM-debutant Henrik L'Abée-Lund og Tarjei Bø så etter to skytinger ut til å være de største norske håpene, etter at Emil Hegle Svendsen hadde skutt på seg en strafferunde.

På den tredje skytingen var det derimot bare Tarjei Bø av de to førstnevnte som holdt hodet kaldt. Samtidig fylte Svendsen alle de fem blinkene, og blandet seg dermed inn i gullkampen igjen.

Presset til slutten
En samlet tetgruppe bestående av blant annet Bø, Svendsen, Martin Fourcade, Bjørn Ferry og Andreas Birnbacher skulle gjøre opp om medaljene på den siste skytingen.

Der gjorde de to nordmennene ingen feil, men Tarjei Bø skjøt raskest og kunne gå ut på den siste runden med fire sekunder ned til utfordrergruppa.

Utover i løypa beholdt han den lille luken, men fikk Emil Hegle Svendsen og russiske Anton Shipulin noe nærmere.

Likevel holdt det helt inn for Bø, som dermed kunne feire et etterlengtet gull etter å ha gjennomgått en marerittaktig sesong bestående av virussykdom og lang tid på sidelinjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.