Tatoverte logoen - så byttet klubben den ut

Foto: Kristian Holtan / Telemarksavisa (ta.no)

Nå får de to Odd-supporterne en slags bandasje på tatoveringene.

08.01.13 08:24

For tre år siden tatoverte supporterkameratene Trond Emil Langseth (33) og Daniel Rustbakken (26) den daværende Odd Grenland-logoen på brystet. Det guttene ikke visste var at skiensklubben i år skifter navn til Odds ballklubb (Odd).

Denne uken presenterte Einar Håndlykken og Dag-Eilev Fagermo klubbens nye logo - uten Grenland-navnet.

Direktør Håndlykken vil derfor gi Langseth og Rustbakken, samt alle andre som har det gamle Odd Grenland-navnet tatovert på kroppen, et plaster på såret. Alle som har en tatovering av det gamle navnet eller den gamle logoen, får et gavekort på åtte kamper gratis på Skagerak arena kommende sesong.

- Disse guttene har blødd for drakta. Nå som vi gjør endringer som betyr at de har en gammel logo tatovert på kroppen, synes vi det er rimelig å gi dem en liten anerkjennelse, sier Håndlykken til Telemarksavisa.

Kjærlighetserklæring
Langseth og Rustbakken er glad for gaven fra klubben.

- Dette er en fin gest fra Håndlykken, og ikke noe vi hadde regnet med, sier kameratene.

Odd-direktøren synes det er ålreit å gjøre stas på supportere som merker seg for livet for å vise sin støtte til klubben.

- Vi ønsker å hedre dem som har kommet med det som kanskje er den fremste kjærlighetserklæringen til klubben, sier Håndlykken, før han tilføyer:

- Odd Grenland-logoen blir jo en historisk logo. Etter litt tid tror jeg logoen vil gjøre guttene ekstra stolte. Det er for eksempel ingen ting som er kulere enn en retro fotballdrakt, sier han

Gavekortet på åtte kamper, som tattoo-guttene nå får gratis, er noe klubben vil selge i år. Kjøper man åtte billetter, får man 40 prosent rabatt.

- Dette er en mellomting mellom enkeltbilletter og sesongkort. Det er mange som er på en håndfull kamper. Kjøper man gavekort-pakken, kan man velge om man vil dra på åtte kamper selv, eller ta med syv andre på én kamp, forklarer Håndlykken.

Lar tatoveringen være
Langseth og Rustbakken forteller at de bestemte seg for å ta samme tatovering under en «fuktig» kveld for tre år siden.

- Vi har aldri hørt om en klubb som har bytta logo før, så det var ikke i tankene våre engang, sier duoen, som understreker at de ikke er altfor langt nede selv om de har et utgått klubbnavn og en utgått logo på brystkassa.

- Det er et godt minne likevel. Det er mange års historie i Odd Grenland-logoen, og for meg vil det alltid være Odd Grenland, sier Rustbakken til TA.no.

- Vi kommer ikke til å fjerne den gamle logoen, fortsetter guttene.

- Kanskje vi bare skal tatovere hver nye logo på brystet, og dermed se ut som et reklameskilt til slutt, legger Langseth til.

Kameratene, som begge naturligvis er en del av Oddrane supporterklubb, er to lidenskapelige supportere av skiensklubben.

- Vi er med på det meste som skjer. Jeg må også få takke arbeidsgiveren min, som gir meg fri hver mandag, slik at jeg kan være med på bortekamper, smiler Rustbakken, som sammen med Langseth er optimistisk med tanke på klubbens fremtid.

- Klubben ser ut til å tenke litt større og nytt, sier guttene, som før gårsdagens fotografering kommer med dette utspillet:

- Kanskje klubben burde gitt oss kort på Elixia isteden.

Denne saken er levert av Telemarksavisa. Les flere saker på TA.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.