MIAMI HEAT - DALLAS MAVERICKS 95 - 105 (2-4 I KAMPER)

De færreste hadde tro på at Dallas Mavericks skulle hente hjem O'Brien Championship-trofeet som vinnere av den amerikanske basketballigaen i 2011.

Det aldrende mannskapet har i årevis sviktet i avgjørende sluttspillkamper, og tilliten til Texas-laget har sviktet.

Det brydde ikke Jason Terry seg noe om. Da Mavericks ble nummer fem i grunnserien og gikk videre til sluttspillet, tatoverte spilleren O'Brien Championship-trofeet på overarmen.

- Alle lo da jeg snakket om tatoveringen, og trodde det var en vits. Men da de så at jeg faktisk gjorde det, ble samtalen mer seriøs, og vi forsto at det virkelig var denne sesongen vi skulle gjøre det, her og nå, sa Terry til ESPN.

Den spesielle tatoveringen fungerte som motivasjon, og natt til mandag kunne Dallas Mavericks heve det ekte NBA-trofeet i været for første gang i historien.

- Når du gjør noe så vilt, må du nesten følge opp
På veien mot finalen har Mavericks slått ut Portland TrailBlazers, regjerende mester Los Angeles Lakers og Oklahoma City Thunder. Miami Heat var den siste hindringen, og laget fra Florida gikk opp i ledelsen 1-0 i kamper (best av sju).

Den Mavericks klubben kom imidlertid sterkt tilbake, og vant til slutt 4-2 i kamper, etter 105-95-seier natt til mandag.

Den som gliste bredest, var trolig Jason Terry.

- Du vet, når du gjør noe så vilt, må du nesten følge opp, sa en ekstatisk Terry til ABC etter kampen - og pekte på høyre biceps.

Skuffende av LeBron James
Kampens store spiller ble likevel tyske Dirk Nowitzki, som har storspilt hele sesongen.

- Jeg kan fortsatt ikke tro det. Vi har jobbet så lenge for dette, sa Nowitzki rett etter han ble kåret til finalens mest verdifulle spiller.

LeBron James, som av mange regnes som verdens beste spiller, hadde ingen god kamp for Miami Heat og etter åtte sesonger i NBA, har han ennå ikke vunnet basketballigaen.

- Noen ganger har du godfølelsen, andre ganger har du det ikke, sa James på pressekonferansen etter kampen.