*Nettavisen* Sport.

Tatt for doping – skylder på tannpine

Foto: FRANCK FIFE (AFP/SCANPIX)

Den olympiske 100-metermesteren Shelly-Ann Fraser er i trøbbel.

09.07.10 09:18

Jamaicanske Shelly-Ann Fraser er suspendert av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF). Jenta som tok gull på 100-meteren under OL i Beijing avla en positiv dopingprøve under Diamond League-stevnet i Shanghai i mai, melder Reuters.

Skal man legge sprinterens egen forklaring til grunn, har hun imidlertid handlet i trøbbel på grunn av uheldige omstendigheter.

Smertestillende
Hun skal ha tatt smertestillende medisiner på grunn av tannpine, men glemt å føre opp dette på skjemaet i forbindelse med at dopingprøven ble avlagt.

- Jeg tar min del av ansvaret, for en utøver er selv ansvarlig for hvilke stoffer man får i seg. Jeg reiser hjem fredag for å stille på høring hos det jamaicanske forbundet, og jeg håper de aksepterer min forklaring, sier sprintstjernen.

Det er ikke kjent hvilket stoff hun har testet positivt på. Frasers trener hevder det verken er prestasjonsfremmede eller maskerende.

Ødelagt rykte
Fraser kommer ikke til å be om at B-prøven blir analysert, ettersom hun altså erkjenner å ha brukt smertestillende medisiner.

Hun håper likevel å bli renvasket.

- Jeg fortvilet, for nå vil alle tro at jeg bruker doping. Mitt rykte er på en måte ødelagt, sier Shelly-Ann Fraser.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.