RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tatt for fyllekjøring igjen

Foto: Ned Alley (Scanpix)
Sist oppdatert:
Den tidligere finske langrennsstjernen Mika Myllylä har igjen havnet i politiets søkelys for fyllekjøring.

40 år gamle Myllylä er tidligere dømt for fyllkjøring, og, nå er finnen i trøbbel igjen. Søndag, rett før klokken 15 på ettermiddagen, skal OL-vinneren ha blitt stoppet i en rutinekontroll i hjemkommunen Nivala.

Testen som fulgte viste at Myllylä hadde en promille på 1,24, skriver den svenske avisen Aftonbladet.

Mika Myllylä vant OL-gull i Nagano i 1998 og tre VM-gull i Ramsau året etter. Da var han en av verdens aller fremste skiløpere.

Karrieren skulle krones under VM på hjemmebane i Lahti i 2001, men det ble i stedet starten på en voldsom nedtur. Myllylä ble i likhet med en rekke andre finske utøvere tatt for doping og utestengt fra idretten.

Tilbake på toppnivå kom han aldri. I stedet har store personlige problemer preget 40-åringens liv de siste årene. Myllylä har selv åpenhjertig fortalt om alkoholmisbruk, depresjoner og selvmordstanker.

To ganger tidligere er han stoppet av finsk politi for fyllekjøring. Den første gangen hadde han en promille på 1,8 – og ble ilagt kjøreforbud. Noen dager senere satt han likevel bak rattet og ble stoppet på nytt. Det førte til bot og 100 dagers betinget fengsel.

Flere tidigere kolleger – med Vegard Ulvang i spissen – har forsøkt å hjelpe 40-åringen tilbake på beina. I fjor åpnet Ulvang for å bruke finnen i en jobb i Det internasjonale skiforbundet (FIS) – i håp om at det kunne være en oppmuntring på veien tilbake til et normalt liv.

– Vi mennesker må ha evnen til å tilgi. Nå må vi få ham tilbake til livet, sa Ulvang da.

(ANB)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere