*Nettavisen* Sport.

Tatt for testosteron i norsk ritt

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

Kvinne (38) testet positivt etter Farrisrunden.

18.01.13 15:57

Antidoping Norge skriver i en pressemelding at en 38 år gammel kvinnelig syklist er tatt for doping. procycling.no har fått bekreftet at dette er Nina Gässler, som avla positiv dopingprøve i forbindelse med terrengrittet Farrisrunden.

Gässler er tysk statsborger, men har bodd i Norge i mange år og har norsk lisens. Hun testet positivt på testosteron.

ADN har nå kommet med en påtalebegjæring og har lagt ned påstand om to års utestengelse, samt tap av premier, mesterskap og resultater fra 16.06-11.09 2012. Siden sistnevnte dato har Gässler gått med på en frivillig suspensjon fra alle konkurranser.

- Hun er dypt skuffet over hele situasjonen, da hun hele livet har vært en motstander av dopingbruk, sier rytterens advokat Gunnar Martin Kjenner ifølge adressa.no.

Skylder på kosttilskudd
Ifølge Kjenner skal kvinnen ha fått et kosttilskudd av en sponsor under et ritt i Sør-Afrika, som skal ha vært «forurenset».

- Hun er sponset av et firma nede i Sør Afrika og har mottatt et kosttilskudd som heter «Biogen» der nede. Tilskuddet hun mottok var forurenset. Det kan ha noe med at maskinene ikke var godt nok rengjort. Hun hadde i hvert fall med seg noe av dette hjem, og inntok det før Farrisrunden. Deretter avla hun positiv prøve, bekrefter Kjenner overfor procycling.no.

Nils Kjær er leder av påtalenemnden i Antidoping Norge. Han sier følgende om den positive testen:

- Testen viste forhøyet testosteronverdi. Tilleggsanalysen av prøven viste inntak av testosteron, og det har hun nå blitt anmeldt for, sier Kjær til procycling.no etter at både A- og B-prøve rutinemessig har blitt analysert.

Får ikke konkurrere
Gässler har nå mottatt påtalebegjøringen av ADN og har tilsvarsrett på den.

Saken blir trolig berammet i domsutvalget i Norges Idrettsforbundet på vårparten. Gässler kan ikke konkurrere inntil saken hennes er ferdigbehandlet.

Ettersom hun har norsk lisens er det Norges Idrettsforbund og Antidoping Norge som behandler dopingsaken.

PS! Gässler vant sin klasse (35-39 år) i den aktuelle utgaven av Farrisrunden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.