*Nettavisen* Sport.

Tatt på senga av Bystøl-fyll

Foto: (FOTO: Terje Bendiksby/Scanpix)

- Ingen hyggelig situasjon, konstaterer sportssjef Clas Brede Bråthen etter at Lars Bystøl nok en gang har havnet i trøbbel.

13.04.07 12:05

Fredag avslører Bergens Tidende at Lars Bystøl havnet i fyllearresten i forbindelse med påskeferien i Hemsedal.

Og det er langt fra første gang den olympiske hoppmesteren navigerer seg inn i alkoholrelaterte problemer.

Lang historie
I 2000 ble han sendt hjem fra hoppuka på grunn av fyll, senere samme år ble han tatt for promillekjøring. I 2003 havnet Bystøl på fylla i forbindelse med Holmenkollrennet, og senere på året havnet han i sjøen ved Aker Brygge – i beruset tilstand.

I 2005 ble vraket fra A-landslaget, angivelig på grunn av nye fylleepisoder. To år senere har han altså havnet i fyllearresten i Hemsedal.

Sportssjef Clas Brede Bråthen ser selvfølgelig meget alvorlig på den siste hendelsen.

- Ingen hyggelig situasjon
- Først vil jeg si at jeg ikke har fått satt meg godt inn i dette. Det har tatt meg litt på senga. Men det er definitivt ingen god og hyggelig situasjon for noen av oss, og aller minst for Lars, sier Bråthen til Nettavisen på telefon fra Zürich, der han er til stede på et møte i regi av det internasjonale skiforbundet (FIS).

- Er det en formildende omstendighet at episoden inntraff under Bystøls private ferie?

- Det hadde vært annerledes om det hadde skjedd på samling og i sesongen. Men som toppidrettsutøver har han uansett et ansvar for at slike episoder ikke skal inntreffe.

- Ikke forenelig
- Har Lars Bystøl et alkoholproblem?

- Jeg vil ikke svare annet enn at i denne situasjonen har han åpenbart opptrådt på en måte som ikke er forenelig med god kultur.

- Hvilke konsekvenser kan dette få for Bystøl?

- Det vil jeg ikke spekulere i. Først og fremst må vi sørge for å ta vare på Lars. Vi kan ikke gjøre annet enn å rette fokus mot hvordan vi best mulig sikrer oss at det går så bra som mulig med ham.

Avventer sanksjoner
- Han har også gjennomført en sportslig svak sesong. Henger landslagsplassen i en tynn tråd?

- Jeg vil ikke si noe om det som har med laget å gjøre, verken om Lars eller andre. Vi er inne i en prosess med tanke på neste år.

Da Nettavisen snakket med Bråthen fredag formiddag, hadde han bare så vidt snakket med Bystøl selv. Mens Bråthen er i Sveits, er det hopplandslagets mediekoordinater Jørgen Hyvang som håndterer saken.

- Lei seg
- Lars er selvfølgelig lei seg. Han innser at det er en uheldig episode, og beklager det som er skjedd, sier Hyvang til Nettavisen.

Lars Bystøl har ikke svart på Nettavisens henvendelser fredag morgen og formiddag. Da vi snakket med ham i forbindelse med årets Holmenkollrenn, sa han at han var forberedt på landslagsvraking som følge av den svake sesongen, men var klar på en ting.

- Jeg fortsetter med skihopping, uansett.

Nettavisen har også vært i kontakt med Elgen pub, der Bystøl havnet i klammeri i påska, men de ønsker ikek å kommentere hendelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.