Tatt på senga av Northug-rykk

Foto: Scanpix

Ola Vigen Hattestad klarte ikke reparere skadene.

07.03.09 16:59

Planen var å gå først inn på oppløpet under sprinten i Lahti. Men teori er sjelden praksis når Petter Northug Jr. er til stede.

- Det er et relativt kort oppløp her nede. Derfor ville jeg ligge først inn, fordi det går så fort inn til mål her nede, sier Ola Vigen Hattestad til Nettavisen.

Hattestad: - Ergerlig
Men nok en taktisk genistrek fra Petter Northug Jr. ødela seiersplanen til supersprinter Vigen Hattestad.

- Da jeg kom ned bakken og rundt svingen før broen, hadde jeg skikkelig tro på det her. Men så ble jeg passiv et lite halvsekund. Jeg fikk ikke med meg farten over broen, da kom Petter. Jeg oppdaget det for sent, og plutselig var han i teten.

- Der og da skjønte jeg at dette ville bli tøft. Jeg skulle ha vært mer offensiv over broen. Derfor er jeg litt ergerlig på meg selv nå, forteller lederen av sprintcupen sammenlagt.

Blir aldri slått av to
Ut på oppløpet kom Vigen Hattestad opp på siden av sin trønderske konkurrent. Men forbi kom han aldri.

Like fullt opprettholdt han sin fantastiske sprint-CV denne sesongen. Fremdeles har ikke Ørje-løperen blitt dårligere enn nummer to i sprintcupen denne sesongen.

- For min egen del, har jeg hatt et godt sig hele sesongen. Jeg var litt sliten i dag, men det kom seg litt utover dagen. Jeg har ridd en medgangsbølge i hele år. Det er gøy at det fortsetter.

Foto: EPA/Scanpix

«Pølsa» ble satt på plass
Mens Vigen Hattestad og Petter Northug Jr. herjet i sprint og allround under VM i Liberec i månedsskiftet februar-mars, lå Øystein Pettersen hjemme på sofaen og samlet krefter.

Lørdag følte han seg pigg til tusen, men ble nok en gang satt på plass av de to råskinnene.

- Jeg følte meg utrolig sprek i dag. Derfor lot jeg Petter få teten ut fra starten. Planen var å la de andre to få dra litt, mens jeg skulle holde meg rundt andreplassen. Jeg var også nummer to, men plutselig var jeg nede på fjerdeplass, sier Pettersen til Nettavisen.

- De er så vanvittig skjerpet
I etterkant må han nesten humre litt av det hele. Karrierens første seier i verdenscupen virket å være innenfor rekkevidde, men under en sprintøvelse er man aldri garantert noe som helst.

- I en sprint skjer det veldig mye. Men man kan ikke si at alt er tilfeldigheter, når man ser Ola og Petter være med helt der fremme gang på gang. De er så vanvittig skjerpet. De har styring på alt som skjer. Jeg var nummer to, men plutselig var jeg nummer fire. Det ville aldri skjedd med de to, fastholder «Pølsa».

- De er to veldig forskjellige typer, men fantastiske idrettsmenn. Jeg har ingen unnskyldning for ikke å slå dem i dag, men jeg trenger det heller ikke. Jeg blir fryktelig motivert til å stå på og trene videre, av å samarbeide med disse to.

Forskjellige, men like
- Du sier de er forskjellige, kan du utdype det litt?

- Ola fra Østfold. Han drømmer om å flytte til Mesnalia, nedenfor Sjusjøen. Han snakker IKKE i store bokstaver.

- Petter er fra Mosvika. Han flytter til byen og snakker i MEGET STORE bokstaver.

- Og sportslig?

- Petter viste i VM hvilken stor skiløper han er. Seks dager etter en knallhard femmil, presterer han dette. Det er helt utrolig.

- Ola har ikke vært dårligere enn nummer to i hele år. De er rett og slett helt vanvittige. Begge to.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.