Tatt ut til V-cup tross magekramper

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Frode Andresen har slitt med magetrøbbel i lang tid, men har likevel sikret seg en plass på verdenscuplaget.

15.11.10 22:13

Etter å ha blitt nummer fire på sprinten lørdag, fulgte Hønefoss-skiskytteren opp med tredjeplass på fellesstarten søndag.

Andresen bommet to ganger på sprinten og måtte se Lars Berger knipe den siste pallplassen med seks sekunders margin. På fellestarten var Andresen bare 22 sekunder bak vinner Emil Hegle Svendsen etter å ha pådratt seg fire strafferunder, én mer enn mannen på toppen av pallen.

Mandagens uttak bekreftet at Andresen blir å se i verdenscupløypene i både Östersund og Hochfilzen de to første ukene i desember. I tillegg er han tatt med til IBU-rennene på Beitostølen i slutten av november.

37-åringen har flere ganger tidilgere blitt oversett ved uttak, tross at han har hatt bedre resultater å vise til enn de som har kommet med. Det er ingen hemmelighet at Andresen og landslagsledelsen har hatt et noe anstrengt forhold de siste sesongene.

Veteranen har også hatt andre bekymringer å stri med. Andresen har slitt med magetrøbbel i flere måneder og skal til legeundersøkelse tirsdag.

- Jeg må finne ut hva som er galt med meg. Maten forsvinner rett ut igjen og det gjør alt så vanskelig. Jeg har ikke energi til overs, sier Andresen til NTB.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.