RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kallestad, Gorm (Scanpix)

Tatt ut til VM-sprinten

Sist oppdatert:
Northug mister NM-åpningen på grunn av sår hals, men får klarsignal til VM.

Sykdom kan sette en stopper for Petter Northugs NM-deltakelse hjemme i Nord-Trøndelag.

Deltakelsen på fredagens NM-sprint høyst usikker, men landslagsledelsen valgte onsdag likevel å ta ut 25-åringen til sprinten under VM i Holmenkollen om fire uker.

Petter Northug må definitivt stå over torsdagens åpningsdistanse, 15 kilometer klassisk, under NM i Steinkjer. Trolig står deltakelsen på fredagens sprint også i fare, melder Trønder-Avisa.

- Petter våknet med litt sårhet i halsen i morges, og i samråd med landslagets lege Knut Gabrielsen er det bestemt at han skal stå over torsdagens klassiskdistanse. Hva som skjer med resten av mesterskapet, er foreløpig uavklart. Slik det ser ut nå, blir han neppe klar til sprinten, sier landslagets pressetalsmann Otto Ulseth til avisen.

Ulseth forklarer videre at sårheten i halsen er av bagatellmessig karakter, og et Northug er irritert og lei seg for at han må stå over distanser.

Sportslig leder for langrennslandslaget, Vidar Løfshus, sier til Trønder-Avisa at lørdagens fellesstart med skibytte er neste mulighet for Northug. Løfshus innrømmer likevel at han tror hele mesterskapet ryker for 25-åringen fra Mosvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere