Spissen har i flere uker trent med OBOS-klubben, med kallenavnet «De Blaa», etter at kontrakten med russiske Krasnodar ble suspendert for rundt to måneder siden.

Siden den gang har den tidligere Bodø/Glimt-spilleren vært taus om egen fremtid. Heller ikke onsdag ville han si stort til Nettavisen etter drøyt halvannen times trening med Stabæk.

- Vil du si noe om klubbfremtiden?

- Nei, ikke nå.

- Når tror du at du kan si noe?

- Du må være tålmodig, sier han til Nettavisen med et smil, mens han gir tommel opp og sier «topp» på spørsmål om hvordan det er å trene med Stabæk - klubben han var lånt ut til i 2020.

Her trener Botheim med Stabæk:

Til Russland for svimlende sum

Botheim forsvant til russisk fotball fra Bodø/Glimt i en avtale som ifølge Nettavisens opplysninger hadde en potensiell totalramme på rundt 100 millioner kroner.

Spissen kom imidlertid så vidt i gang i sin nye klubb da samtlige utenlandske spillere i russisk fotball fikk sine kontrakter suspendert som følge av krigshandlingene i Ukraina.

FIFA besluttet tidligere i år at spillere i russisk fotball kan finne en annen arbeidsgiver ut sesongen, men at de fra 30. juni må returnere til Russland. UEFA har vedtatt at spillerne også kan delta i europeiske klubbturneringer for andre lag i denne perioden.

Flere andre Russland-proffer har funnet seg ny klubb frem til 30. juni, men det er ikke tilfellet med Botheim.

Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen bekreftet tidligere i år at de var i dialog rundt en mulig avtale, men fortalte senere at det aldri ble noe av.

Siden den gang har Botheim trent med Stabæk på kunstgresset ved siden av Nadderud Stadion.

Han er fortsatt under kontrakt med Krasnodar, men spørsmålet er hva som skjer når overgangsvinduene rundt om i Europa åpner om en drøy måned.

- Det er på ingen måte heldig, men han er i en veldig spesiell situasjon det var vanskelig å forutse, sier Discoverys fotballekspert Petter Bø Tosterud til Nettavisen.

Han understreker at verken han eller andre utenfra har innsikt i Botheims avtale med Krasnodar, men antar at det ligger noen økonomiske forpliktelser bak.

- Kanskje har han ikke fått pengene han har krav på, som gjør at han har vært veldig forsiktig. Vi kjenner ikke detaljene, og det er det som gjør situasjonen så vanskelig.

Tosterud sier det ikke nødvendig trenger å være så ødeleggende for utviklingen at Botheim går noen måneder uten tellende kamper, men han er klar på at markedsverdien på spissen er langt lavere enn da han ble solgt for en rekordsum for bare fire og en halv måned siden.

- Han er ikke i nærheten av like het som han var da han forlot Bodø/Glimt, det er ikke noe å lure på. Han gikk for en oppsiktsvekkende høy sum, og jeg tror ikke det finnes noen som er villig til å betale så mye for Botheim nå.

Discovery-eksperten tror Botheim må velge fra en hylle under Krasnodar dersom han velger å forlate den russiske klubben, og antar 22-åringen føler på at hverdagen ikke er som den skal være.

- Han skulle nok vært en del av en konkurransehverdag. Det er ikke det samme bare å trene hver dag. Det kjenner han nok på.

Får skryt i Stabæk: - Veldig fint

For Stabæk har Botheims klubbsituasjon gjort at de får et referansepunkt i daglige på treningsfeltet.

Hovedtrener Eirik Kjønø er glad for at spissen har valgt å trene med dem frem til klubbsituasjonen er avklart.

- Han er en glad gutt, han er veldig profesjonell og han elsker å spille fotball. Det er ikke lenge siden han var her som en av spillerne i troppen, men han har fått god erfaring og utvikling i Bodø/Glimt, samt litt i Russland, forteller han til Nettavisen, og påpeker.

- Han møter til hver trening som alle andre og gir maksimal innsats. Så er han veldig på de andre spissene, gir tips og diskuterer med dem.

- Hvor lenge skal han være med dere?

- Det er på ubestemt tid. Det må han styre selv, og om det er i morgen eller om en måned må vi bare se, forteller han.

Også midtbanespiller Fredrik Krogstad er glad for å ha Botheim med på trening.

- Du ser det er en smart spiller. Han er veldig bra i boks, og har teften i seg.

Han omtaler Botheim som en «artig skrue».

- Han er en profil og en type, og byr på seg selv. Han har sklidd veldig fint inn i gjengen og bidrar som om han skulle vært en del av laget, så det må bare hylles.