RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Taus om Zuccarello Aasen

Sist oppdatert:
Landslagssjef Roy Johansen vil ikke si hvilken rolle Frisk Askers stjernespiller, Mats Zuccarello Aasen får på det norske VM-landslaget.

- Alle har en spesiell rolle i laget, men Mats er jo en spennende spiller, sier landslagssjef Roy Johansen diplomatisk til Nettavisen. Det norske hockeylandslaget er for tiden i Halden, hvor VM-oppkjøringen pågår for fullt. Om halvannen uke reiser guttene over til Canada, hvor Norge spller sne kamper i byen Halifax fra 2. mai.

SportNs ekspertkommentator Åge Ellingsen har likevel et klart råd til landslagssjefen før avreise.

- Aasen må få en offensiv rolle. Selv om Norge kommer til å måtte forsvare seg mye i kampene, er det viktig at laget besitter offensive spillere, og han er vant til å ha den rollen i Frisk Asker, sier Ellingsen, som selv var en backkjempe og storskytter da han spilte landslagshockey på 80- og 90-tallet.

(Bedre og bedre i mål - les mer under bildet)

Temposterk
Ellingsen tror ikke det høye tempoet i VM vil ødelegge for Aasen.

- Han er fra før en temposterk spiller, så det vil neppe ødelegge noe for ham, sier ekspertkommentatoren.

- Aasen kan gjøre et ekstremt bra mesterskap hvis han får mulighet til det. Jeg vet ikke hvordan trenerne har lagt opp rekkespillet, men han bør absolutt være i en offensiv rekkeformasjon, understreker Ellingsen.

Landslagssjefen Roy Johansen vil ikke si noe konkret om hvordan han har lagt opp spillet og taktikken.

- Vi begynner å få satt backmakkerne og spillerne jobber mer og mer sammen. Det laget som er her nå, er høyst sannsynlig det laget som reiser til Canada, understreker Johansen, som allerede har måtte takle at to profiler har blitt borte.

Ole-Kristian Tollefsen er uaktuell. Det samme er Tore Vikingstad. Hvorvidt Patrick Thoresen er med eller ikke, avhenger av status i NHL-sluttspillet, der han er med sitt Philadelphia Flyers. Men Johansen er optimist.

Keepersterke
- Vi har hatt et veldig godt opplegg her i Halden, og spesielt målvaktsituasjonen er bedre enn på lenge. Nå har vi ikke bare rutinerte Pål Grotnes som førstevalg, også Andre Lysenstøen, og ikke minst Ruben Smith, som sto frem med Storhamar i sluttspillet er aktuelle, understreker han.

Det vil likevel ikke bli noen lett match for Norge i VM. For det første er isflaten smalere enn hva de norske spillerne er vant til, og for det andre er tempoet langt høyere.

- Vi har prøvd å trene på en slik måte at vi har økt tempoet kraftig. I tillegg skal vi være i VM-byen en uke før mesterskapet starter. Men vi overdriver da heller ikke de momentene, sier han.

(Kan slå Tyskland - les mer under bildet)Landslagssjefen har tro på at Norge skal gjøre et godt mesterskap.

- Et realistisk mål er å unngå nedrykk til B-VM. Vi er lavest seedet i gruppen, men jeg har tro på at vi kan slå Tyskland, spår Johansen.

Norge (14) møter Finland (2), Slovakia (6) og Tyskland (10) i VM. (Internasjonal rangering i parentes)

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere