Gå til sidens hovedinnhold

Team Andresen - mot alle odds

Frode Andresen vil slå grusomt tilbake i helga.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Det finnes nesten ikke fordeler ved å stå utenfor landslaget, men det gjør det desto mer tilfredsstillende å lykkes.

Kanskje spesielt under sesongåpningen på Beitostølen.

- Jeg liker å slå nedenfra, så det synes jeg er veldig greit. Jeg tror jeg bare blir enda bedre av dette, sier Frode Andresen til Nettavisen.

Snakker ikke sammen
Siden oppkjøringen startet i mai, har han kun trent med ett mål for øye: Å ta tilbake plassen i verdenscupen.

- Landslagsledelsen har sagt at jeg ikke er god nok, så da regnet de vel med at de var kvitt meg. Jeg har ikke snakket med dem siden i april i fjor.

- Hvorfor ikke?

- Jeg føler ikke at det min oppgave å opprette kontakt med forbundet, svarer han.

For god på rulleski
Det er dermed ikke sagt at 35-åringen har blitt noen dårlige skiskytter av den grunn. Under sommer-NM på Sjusjøen banket han hele norgeseliten med over minuttet.

Selv kalte han det for ”et internasjonalt palløp” som kanskje ville holdt til seier i verdenscupen også. I helga får han nok en sjanse til å gå seg inn på laget som reiser til Östersund den 3. desember.

- Det jeg gjorde tidligere i høst var nesten for godt. Samtidig så har jeg klart å holde det høye nivået på trening. Får jeg til noe av det samme nå, så er det ikke noe problem. Jeg har vært med så lenge at jeg vet at toppnivået mitt er bra nok internasjonalt.

(les videre under bildet)

Donald midt på natta
Men selv om den vonde ryggen fra i fjor (slet med prolaps) er leget, så er det nok av ting som peker mot at Andresen ikke skal lykkes på utsiden av den norske landslagsvarmen.

Økonomisk går det rundt i kraft av egne sponsoravtaler, men to små barn (Nicolai på 2 måneder og David på 3,5 år) og mangel på støtteapparat, gjør jobben mye vanskeligere.

- Jeg er nødt til å ta meg av sponsorbiten selv og å være mitt eget støtteapparat. Når man i tillegg skal stå opp klokka fire om natta for å lese Donald med treåringen, så sier det seg selv at det er en 24-timers jobb. Med familie i tillegg er man på en måte heltidsansatt og toppidrettsutøver samtidig.

- Ville ikke se ut som bestefar
Sammen med samboer Gunn Margit Andreassen (35) har han nå sin fulle hyre med å få tiden til å strekke til. Men valget om å stifte familie midt i den aktive idrettskarrieren, har de aldri angret på.

- Når begynner å komme opp i 30-årene sånn som oss, så må du jo begynne å tenke på om du skal få unger snart. I hvert fall oss jentene, sier Andreassen.

- Det er ikke noe gøy å komme på foreldremøte heller, og så tror man at du er bestefaren til ungen, legger Frode til.

Utsikt til standplass
Denne helga har Team Andresen tatt med seg ungene, bestefar og treningskamerat Lars Høgnes til familiehytta på Beitostølen. Fra verandaen har de prima utsikt mot standplass foran lørdagens og søndagen konkurranser.

Én ting kan man være helt sikker på: Frode Andresen kommer til selge seg dyrt i begge konkurransene.

- Jeg skal i hvert fall gjøre mitt beste, men så lenge jeg kan huske er det vel ingen som klart å ta seg til verdenscupen i skiskyting ved å stå utenfor landslaget.

Totalt teller elite- og rekruttlandslaget på dame- og herresiden 24 løpere. Treningskompisen har tro på at i hvert fall Andresen skal klare ”det umulige”.

- Han virker veldig sterk nå. Han går bare rundt og smiler. Nå har han hele veien fått trene kun på de tingene han selv mener er viktig. Det blir utrolig spennende å se, sier Høgnes.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Kommentarer til denne saken