*Nettavisen* Sport.

Team Northug og Skiforbundet møtes for å unngå krangler

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Har ukentlige møter.

05.02.13 08:41

For å unngå krangler for åpen scene er Petter Northugs team i møter med Norges Skiforbund minst én gang hver uke, skriver VG.

Det ble styr under Tour de Ski da landslagsledelsen nektet Northug å sove i sin egen luksusbuss etter at manager Lars Gilleberg ble sår i halsen.

- Vi har et åpent og bra samarbeid, men det er ingen hemmelighet at vi ikke er enig om alt. Men vi møtes minst ukentlig. Forrige uke var jeg nesten like mye sammen med Åge Skinstad som kona, sier Gilleberg til VG.

Senest mandag møttes sportssjefen for langrenn, Åge Skinstad og Gilleberg for samtaler. Nå jobber partene med opplegget under ski-VM i Val di Fiemme.

- Vi drar til Seiser Alm i morgen og planen blir spikret i løpet av uken, sier Skinstad.

Sportssjef Skinstad forteller at det ikke er noe problem at Northug har mange private hjelpere.

- Hvis de hadde tatt plassen til noen andre og skjøvet vekk andre i støtteapparatet, som smørere og fysioterapeuter, da hadde de tatt plass. Så lenge de til og med har eget støtteapparat, som gjør at resten av løperne får bedre tilgang til vårt apparat, så er det bare et problem som finnes i mediene, sier Skinstad til VG.

Værfast
Petter Northug ble sittende værfast i Moskva mandag, men langrennsesset kom seg tirsdag morgen med fly til München.

- Petter har reist til München. Han er nå på vei til Seiser Alm for å lade opp til VM, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NTB.

Snøvær i Moskva gjorde reisen fra Sotsji, hvor det var verdenscup i helgen, tidkrevende for de norske langrennsløperne.

- Været får vi ikke gjort noe med. Nå er det strålende vær i Moskva. En må regne med litt når en er på reisefot, spesielt i Russland, sier Løfshus.

Den medisinske rapporten fra den russiske hovedstaden tirsdag var oppløftende.

- Det handler om å holde seg frisk og det er ingen nye utøvere med sykdom. Foreløpig er alt bra. Bank i bordet, sier Løfshus.

Galgenhumor
Han har ikke mistet humøret etter reisekluss i det gamle Sovjetsamveldet, som også tok deler av landslaget innom Minsk i Hviterussland.

- Det har vært mye mas med bagasje og litt fram og tilbake med Sotsji, Moskva og Minsk. Men vi har fått i løperne mest mulig mat og drikke. Og har tatt det med godt humør. Det blir mye galgenhumor og fliring av dårlige vitser, sier Løfshus.

Nå venter treningsleir for Petter Northug i Seiser Alm. Det blir langrennskongens siste oppladning før ski-VM i Val di Fiemme. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.