Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Team Sky finner ikke Yates-erstatter

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)
Sist oppdatert:
Lagets strenge antidoping-policy gir få alternativer å velge blant.

Team Sky-direktør Dave Brailsford er fortsatt på leting etter ny sportsdirektør foran neste sesong. Nå vedkjenner briten at lagets strenge antidoping-policy gjør arbeidet vanskelig.

- Vi er på jakt etter enda en sportsdirektør, men hvis vi ikke finner den rette personen, vil vi klare oss fint med det apparatet vi har fra før, sier Brailsford til den franske sportsavisen L’Equipe.

I vaken av skandalen rundt sportens detroniserte sykkelkonge, Lance Armstrong, krevde Brailsford at samtlige ryttere og ansatte bekreftet sin dopingfrie fortid, i tråd med lagets standpunkt om nulltoleranse.

Les også: TV 2 dropper Giro d’Italia-sendingene

I den forbindelse har både Bobby Julich og assisterende sportsdirektør Steven de Jongh forlatt Team Sky. Julich jobbet tett med blant annet Lars Petter Nordhaug. Arbeidsforholdet til Sean Yates, lagets ledende sportsdirektør, ble også avsluttet.

Etter en sesong hvor han så laget sitt vinne Tour de France, Paris-Nice, Criterium du Dauphiné og Tour de Romandie, hevder Brailsford at han vil være trofast mot Team Skys antidoping-policy, og fastholder at filosofien er viktigere enn resultater.

- Det er vanskelig å finne noen, men vi kommer ikke til å endre vår policy. Jeg foretrekker at vi holder oss til vår filosofi, snarere enn å prøve å gjøre alt for å holde oss i toppen. Det viktigste er ikke bare å vinne, fastslår den mektige sykkelsjefen i Team Sky.

Les også: «EPO har ingen effekt»

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!