Gå til sidens hovedinnhold

Team Sky forsvarte ikke ledelsen

Thomas måtte gi tapt for Tom Slagter Arvesen: - Hadde ikke beina

Til tross for selvoppofrende arbeid fra hjelperytter Edvald Boasson Hagen måtte Team Skys Geraint Thomas gi fra seg ledelsen sammenlagt på den femte etappe av Tour Down Under.

Simon Gerrans (Orica-GreenEDGE) berget årets første hjemmeseier, i det som var WorldTour-rittets lengste og tøffeste etappe.

På de 151 kilometerne mellom McLaren og Willunga Hill var 32-åringen både smart og sterk da han holdt unna for Tom Slagter (Blanco Racing Team) på siste stigning opp ikoniske Willunga Hill. Med sin andre plass tok unge Slagter over ledelsen i sammendraget.

Spanske Javier Moreno (Movistar) tok tredjeplassen og beveget seg dermed opp til andreplass i sammendraget.

- Dette var siste mulighet, sier en henrykt Gerrans som var nummer to på denne etappen i fjor, bare slått av spanske Alejandro Valverde.

- Det var skuffende å bli slått ut av kampen om sammendraget allerede på etappe to, men i dag hadde jeg muligheten til å gjøre opp for den skuffelsen, sier Gerrans.

Arvesen: - Hadde ikke beina
Slagters ledelse betyr Geraint Thomas’ skuffelse. Waliseren ledet rittet sammenlagt for lørdagens etappe, men hadde ikke beina til å ta opp kampen med Gerrans og Slagter på siste stigning opp Willunga Hill.

- Gutta gjorde en sterk jobb i dag og Edvald tok en solid føring mot slutten. Jeg burde ha holdt meg unna fronten så tidlige, men endte opp med å ta noen føringer jeg også. Etter det var jeg ganske tom, sier Thomas etter målgang ifølge Sky Sports.

Sporsdirektør Kurt-Asle Arvensen sier Thomas og de andre gjorde det de kunne, etter å ha kontrollert rittet i tre dager.

- Alt så bra ut og alle gjorde jobben sin, men G (Geraint) hadde ikke de samme beina som på etappe to. Det utgjør en stor forskjell på resultattavla, sier Arvesen.

- Vi har allerede en etappeseier her nede. Selvfølgelig hadde vi likt å beholde ledertrøyen helt til slutten, men slikt er det bare noen ganger. Alle har trent og godt og er i bra form. I dag må man bare ta av seg hatten for Gerrans og Slagter, avslutter Arvesen.

Når én etappe gjenstår leder Slagter med 13 sekunder på Moreno, mens belgiske Ben Hermans ligger på tredjeplass, 25 sekunder bak. 23 år gamle Slagter tok sin første profesjonelle seier på sykkelsetet tidligere uken med en imponerende oppvisning på etappe til Sterling.

På stigningen til Willunga kunne den unge nederlenderen gjøre lite med Gerrans, den australske veteranen var helt sikkert overtent på Australias nasjonaldag. Men en andreplass for Slagter, med Geraint Thomas (Team Sky) langt nede i bakken, betydde ledelse sammenlagt og ny suksess for det nederlandske Blanco-laget.

- Jeg er veldig, veldig glad for hva vi fikk til i dag. Dette er stort for laget, sier Slagter.

- Jeg følte med sterk i dag. Har faktisk følt med sterk hele uken og selvtilliten er på topp. Laget viste hvor gode de er i dag og at de kan hjelpe med mye når det virkelig gjelder.

Etappe 5 Tour Down Under
1. Simon Gerrans (Orica GreenEDGE) 03.36,25
2. Tom-Jelte Slagter (Blanco ProCycling Team) s.t
3. Javier Moreno (Movistar) +0.10
4. Tiago Machado (RadioShack) +0.12
5. Wilco Kelderman (Blanco) +0.13

Sammenlagt etter etappe 5
1. Tom-Jelte Slagter (Blanco ProCycling Team) 16.35,33
2. Javier Moreno (Movistar) +0.13
3. Ben Hermans (RadioShack) +0.25
4. Ion Izagirre (Euskaltel-Euskadi) +0.28
5. Geraint Thomas (Team Sky) +0.29

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken