Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Team Sky-rytter brakk albuen

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Michael Barry fikk et ublidt møte med asfalten i Tour of Qatar.

Med 25 kilometer igjen av onsdagens etappe i Tour of Qatar gikk det galt for Team Sky-rytter Michael Barry.

Veteranen var blant rytterne som klamret seg fast til hovedfeltet da Tom Boonens Omega Pharma-Quick Step skrudde opp tempoet i hovedfeltet.

- Han satt på hjul med flere ryttere, og de kjørte alt hva de kunne for å henge med. Det var en rytter foran ham som traff en de opphevede veimarkeringene, og tok med seg de bak i veltet. Michael sa etterpå at han ikke hadde sjans til å reagere, de kjørte i 70 kilometer i timen på det tidspunktet, rapporterer Sky-trener Rod Ellingworth til lagets hjemmeside.

Må opereres
De opphevede veimarkeringene, også kalt «cat’s eyes», er lite populært blant rytterne i Qatar. De er plassert mellom veibanene på noen av landeveisstrekingene i Qatar.

Michael Barry var den eneste rytteren, av de 124 som startet onsdag, som ikke fullførte etappen. 36-åringen ble sendt rett til sykehus, hvor det ble tatt røntgen.

- Takk for støtten. Jeg brakk albuen, operasjon er nødvendig, men forhåpentligvis er jeg snart tilbake på sykkelen, skrev Barry på Twitter.

Dansk treningsulykke
Tom Boonen vant den 144 kilometer lange etappen fra Al Thakhira til Madinat Al Shamal. Belgieren leder også rittet sammenlagt.

Les også: Boonen tilbake på topp

Det er ikke bare Michael Barry som har vært uheldig langs landeveien onsdag. Danske Martin Pedersen (Christina Watches - Onfone) skadet seg etter en velt på trening i Italia.

- Martin Pedersen er stygt skadet etter velten og har sannsynligvis brukket hoften. Skadens omfang med tanke på Martin Pedersens sesong, og fremtid som sykkelrytter, er ikke klart ennå, melder laget ifølge feltet.dk.

Pedersen trente med Brian Vandborg og Nicki Sørensen da han ble påkjørt av en bil i en rundkjøring.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!