*Nettavisen* Sport.

Team Sky signerer tre nye

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

Britene bygger for høyden i påvente av neste sesong.

28.09.10 11:38

Selv om årets sesong har vært «så som så» har ikke ambisjonene til Team Sky blitt senket i løpet av jomfrusesongen. Snarere tvert imot.

Dave Brailsford er nå i ferd med å gjøre det eneste riktige. Han forsterker foran neste sesong, og sikrer seg ryttere som kan gi Bradley Wiggins ytterligere støtte i forsøket på å forstyrre maktbalansen i Tour de France.

Procycling.no følger søndagens VM-fellestart LIVE. Les mer her!

Tirsdag ble signeringene Rigoberto Urán, Xabier Zandio (begge Caisse d'Epargne) og Alex Dowsett (Trek-Livestrong) offentliggjort av Sky-ledelsen.

- Dette er signeringer som vil styrke laget vårt ytterligere foran neste sesong, slår Brailsford fast.

Klatresterke
Urán er en utmerket klatrer som markerte seg svært positivt under årets Tour de Suisse, men som dessverre brakk kragebeinet under oppkjøringen til Tour de France. Under Vuelta a España viste også den 23-årige kolombianeren lovende takter, men sitt fulle potensial har han kanskje ikke fått ut under sesongene i Caisse d'Epargne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Pascal Pavani

Xabier Zandio er også klatresterk. Vi kan forresten la Brailsford presentere ham selv:

- Xabier er en bunnsolid klatrer som vil gi oss masse rutine. Han gir alt for lagkameratene sine i fjellene, og spesielt under etappene som avgjør de store etapperittene.

Snappet talent fra Armstrong
Sistemann på lista er også en spennende type. Alex Dowsett har denne sesongen syklet for Trek-Livestrong - rekrutteringslaget til Lance Armstrong og hans Team RadioShack.

Les også: Sølv er ikke godt nok

21-åringen er både europeisk og britisk U23-mester (fra 2009) på tempo, og er blant favorittene i samme disiplin under årets VM i Melbourne.

- Jeg er henrykt over at Alex har valgt oss. Han er en ung rytter som har gått gradene i det britiske rekrutteringssystemet. Han passer perfekt til profilen vår, mener Brailsford.

PS! Team Sky har allerede Kurt Asle Arvesen, Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen i stallen.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.