Edvald Boasson Hagen og hans Team Sky ankom ikke Belgia før sent torsdag kveld.

Dagen før Omloop Het Nieuwsblad ble ikke benyttet til rekognosering av løypa, men heller en times trilletur langs kanalen i Ghent.

- Vi har ikke hatt noen gjennomgang, men vi kjenner løypa godt fra før. Det er mange av de samme partiene vi møter under Flandern rundt og andre belgiske løp, sier Boasson Hagen til procycling.no.

Sportsdirektørene Servais Knaven og Kurt Asle Arvesen dro ut i løypa og foreviget de viktigste partiene på video.

Slik skal Sky-guttene få informasjonen de trenger på taktikkmøtet kvelden før rittet.

- Roubaix er viktigst
Britene har lovet økt fokus mot klassikerne denne sesongen, men prioriteringene retter seg snarere inn mot de aller største klassikerne, enn helgens to oppvarmere i Belgia.

Når det er sagt, vil naturlig nok både Boasson Hagen og Geraint Thomas gripe sjansen om den åpenbarer seg underveis.

- Roubaix er fortsatt viktigst, men jeg kjører alltid for å gjøre det best mulig. Jeg har trent godt og kjørt noen løp så langt i sesongen, men formen blir nok enda bedre fram mot Sanremo, Flandern og Roubaix, spår 25-åringen.

- Hvordan merker dere rytterne lagets økte fokus foran klassikerne?

- Vi har vært mer på samlinger enn tidligere. Vi som skal kjøre i klassikerne bor sammen hele tiden nå, for å bli bedre kjent. Det er vel den store forskjellen fra tidligere.

Tre samlinger på Mallorca
Sky-laget har også trent tøffere tidligere på året enn før. Boasson Hagen forteller at han har kjørt langt flere intervalløkter, enn han har for vane å gjøre.

Det startet med en treningssamling allerede før jul, der man trente like hardt som man vanligvis hadde ventet med til på nyåret.

I starten av januar ventet en ny samling på Mallorca, og også i oppkjøring til helgens brosteinsåpning, har Sky-laget benyttet til treningssamling på ferieøya.

- Vi ønsket å være mest mulig på Mallorca med tanke på treningsutbyttet, sier Kurt Asle Arvesen til procycling.no.

- Hvordan har opplegget rundt klassikergjengen fungert, synes du?

- Det har fungert bra. Alle rytterne er bedre nå, enn de var på samme tid i fjor. Derfor vil jeg si at satsingen har gitt resultater. Men resultater blir man først og fremst målt på i konkurranser. Det er mange andre lag som satser hardt og er godt forberedt også, men jeg føler vi er på rett vei.

Mangler konkurrentenes erfaring
At Sky nå vender et tilsvarende fokus de har hatt på etapperittene til klassikerne, betyr ikke et umiddelbart tronskifte.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Med unntak av Gabriel Rasch og Bernhard Eisel er rytterne relativt uerfarne i klassikersammenheng. I hvert fall om man sammenligner det med rytterne og apparatet som finnes rundt Quick Step og BMC Racing Team.

- Vi har ikke navn som Tom Boonen og Thor Hushovd, ryttere som har prestert i disse klassikerne før. Vi har en gjeng av forholdsvis unge ryttere, med et par unntak. Men dette er et prosjekt som er startet med mange års perspektiv. Vi ønsker å komme oss på podiet og gjøre det bra allerede nå, men vi får se, sier Arvesen.

- Thomas i kjempeform
Boasson Hagen får som vanlig en fri rolle under lørdagens ritt. Det er likevel Geraint Thomas som er lagets fremste våpen i Omloop Het Nieuwsblad.

Thomas dro til Australia allerede i romjula for å finpusse formen inn mot klassikerne. Det var også han laget kjørte for under sesongåpningen i Tour Down Under.

- Det ser kjempebra ut. Geraint er en av våre kort, og han er i kjempeform.

- Hvordan vurderer du formen til Edvald, akkurat nå?

- Edvald er sterk, han, også. I morgen begynner de virkelige løpene for hans del. I Australia var han stort sett hjelperytter, mens han forsøkte seg av noen av spurtene i Qatar. Han har først og fremst Roubaix som fokus, men han kommer nok til å glimte til før det, også, spår Arvesen.

Neste lørdag setter Sky-laget kursen mot Tenerife der en ti dager lang samling i høyden venter. Det er en oppskrift som har fungert for Bradley Wiggins og Chris Froome for å dominere de store etapperittene.

For Edvald & Co. starter så det virkelig alvoret med Milano-Sanremo, søndag 17. mars.