*Nettavisen* Sport.

Team Sky stormer mot seier i Paris-Nice

Foto: YOAN VALAT (EPA)

Porte erobret fjellet og ledelsen sammenlagt.

08.03.13 18:45

Richie Porte tok en imponerende seier på den femte etappen av Paris-Nice. I Bradley Wiggins´ fravær gikk Porte inn i rittet med et favorittstempel på ryggen og på kongeetappen til Montagne de Lure viste australieren på Team Sky seg verdig den karakteristikken.

- Dette var en imponerende prestasjon og et perfekt resultat for Richie og laget, sier Team Sky-sportsdirektør Nicolas Portal etter etappen.

Team Sky, anført av Konstantsin Siutsou og David Lopez, kontrollerte det meste på veien opp den 13.8 kilometer lange fjellsiden mot mål. Sammenlagtleder Andrew Talansky satt derimot isolert opp den siste stigningen, og valgte overraskende nok å angripe tre ganger innenfor de siste tre kilometerne. Men en litt overivrig amerikaner viste seg ikke til nevneverdig sjenanse for Porte og hans hjelperyttere.

- Måten han vant på gjør seieren enda bedre. Han stakk av alene og fikk sekunder på sine konkurrenter. Det var helt perfekt. Han viste seg også taktisk smart. Talansky gjorde en feil og Richie visste når han skulle angripe, oppsummerer Portal.

Michele Scarponi og russiske Denis Menchov prøvde også å rive seg løs, men med snaue 1500 meter igjen til mål satte Porte inn det siste, avgjørende nådestøtet. Med en saftig akselerasjon distanserte 28-åringen samtlige og kunne dermed krysse mållinjen i ensom majestet, 26 sekunder foran Katjusja-rytter Menchov.

Garmin Sharps Talansky havnet 33 sekunder bak og måtte nøye seg med en tredjeplass.

Porte stormet dermed inn i den gule ledertrøyen og tok et stort skritt mot å bli første australske vinner av Paris-Nice. Holder han unna for konkurrentene på bakketempoen opp Col d´Eze søndag, ligger han derfor godt an til å kopiere triumfen til Wiggins fra 2012.

- Richie har vært i riktig posisjon hele uken, samtidig som han har vært godt konsentrert. Han har kjørt med selvtillit og uten stress. Jeg tror han har lært mye det siste året. Alle på laget er veldig fornøyd med hva han viste i dag, sier Portal.

Châteauneuf-du-Pape - La Montagne de Lure 175 kilometer
1. Richie Porte (Team Sky)
2. Denis Menchov (Katjusja) + 0.26
3. Andrew Talansky (Garmin-Sharp) + 0.33
4. Tejay van Garderen (BMC Racing Team) samme tid
5. Diego Ulissi (Lampre-Merida) s.t.
6. Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM)
7. Jean-Christophe Péraud (AG2R La Mondiale)
8. Nairo Quintana (Movistar Team)
9. Simon Spilak (Katjusja)
10. Michele Scarponi (Lampre-Merida)

Paris - Nice 2013 sammenlagt
1. Richie Porte (Team Sky)
2. Andrew Talanksy (Garmin-Sharp) + 0.32
3. Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM) + 0.42
4. Jean-Christophe Péraud (AG2R La Mondiale) + 0.49
5. Tejay van Garderen (BMC Racing Team) + 0.52
6. Sylvain Chavanel (Omega Pharma-Quick Step) +0.53
7. Simon Spilak (Katjusja) samme tid
8. Diego Ulissi (Lampre-Merida) + 0.54
9. Michele Scarponi (Ita) Lampre-Merida s.t.
10. Peter Velits (Omega Pharma-Quick Step) + 0.56

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag