*Nettavisen* Sport.

Team Strømmen til Mesterligaen

Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX.

Team Strømmen får delta i den første utgaven av mesterligaen for kvinner.

03.04.09 15:08

Oslo (ANB): Omsider er det klart at Team Strømmen slår følge med Røa og får delta mesterligakvalifiseringen for kvinner denne sesongen.

Strømmen-jentene avsluttet fjorårets sesong forrykende og sikret til slutt sølvmedaljen i eliteserien. Det har lenge ligget i kortene at romerikingene, gjennom andreplassen, skulle kvalifisere seg for den nystartede europacupen for kvinner. Først denne uken kom den endelig bekreftelsen.

– Det var godt å omsider få det bekreftet. Dette er noe vi gleder oss veldig til og det blir en stor mulighet for oss til å kjenne på det internasjonale nivået. Det gir oss ekstra motivasjon til sesongen, sier assistenttrener i Team Strømmen, Monica Knudsen, til forbundets hjemmesider.

De åtte høyest rangerte landende i Europa, deriblant Norge, for lov til å stille med to lag i turneringen. Dermed kommer Team Strømmen inn i første kvalifiseringsrunde.

– Det blir spennende å se hvordan vi klarer oss. Det nok litt avhengig av trekningen, men vi har et mål om å komme oss videre til hovedrunden. Når vi dit, er det bra, sier Knudsen.

Fjorårets Team Strømmen-trener, Hege Riise, har blitt assistenttrener på det amerikanske kvinnelandslaget. Inn som ny hovedtrener er Janne Jansson kommet. Svensken ledet laget i flere sesonger før Riise tok over hovedansvaret i 2007.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.