RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Team Thorkildsen hyller Dale Oen

Foto: Heiko Junge (Scanpix)
Sist oppdatert:
Og det er ikke bare svømmetidene som fryder spydleiren.

JIXIAN SPORTS CENTER (Nettavisen): Om Andreas Thorkildsen ikke satt klistret til TV-skjermen, så synes han det er veldig artig med Alexander Dale Oens prestasjoner i OL-bassenget.

Les mer om svømmebragden HER!

- Jeg har ikke sett bildene, men han var jo bare tre hundredeler unna verdensrekorden. Det høres greit (med trykk på GREIT) nok ut det. Og det høres ut som en grei (med trykk på GREI) plass å gjøre det på, sier Thorkildsen til Nettavisen.

- Det blir spennende å se hva han får til i finalen, legger han til.

Rolig og øde
Thorkildsen henger nemlig på precamp, mellom 2 og 4 timers kjøring unna Beijing - avhengig av hva slags taxisjåfør en treffer på.

Disse skal svømme finalen

Lokalisasjonen er mildt sagt øde, men også rolig og harmonisk. Det er også langt mellom de gode internettlinjene hos den norske gjengen.

- Internettlinja er så treg at det hadde gått kjappere å sykle inn til Beijing, sier sørlendingen en smule oppgitt.

Rift om finalebilletter
Under nattens semifinale hadde tilsynelatende Dale Oen et hav av tid på sine nærmeste konkurrenter. Konkurransen om de edle billettene til mandagens finaler, har ikke vært større blant norske medier.

Les også:Mer i Nettavisens OL-magasin!

For økende medaljesjanser fører med seg økt medieoppmerksomhet. Foruten de åpenbare gleder et norsk gull vil gi, kan det også være til hjelp for Team Thorkildsen.

- Det kommer jo litt an på dere i mediene det, hvordan dere omtaler prestasjonene. Det gjør jo ikke noe med mine egne forventninger og målsettinger, men det er klart at det er gunstig å ha flere utøvere som presterer.

- En verdensidrett
Trener Åsmund Martinsen sier det slik:

- Jeg tror dette kan slå positivt ut, at det er flere som deler på oppmerksomheten. Dersom hele OL hadde gått ræva og så skulle Andreas ha kastet helt til sist, så hadde jo alle hoppet på ham i stedet.

- Samtidig så gleder vi oss over det sportslige. Alexander er rimelig rå om dagen. Jeg tror ikke folk hjemme helt skjønner hvor stort svømming er her nede. Det er en verdensidrett, slik som friidrett, og det er kjempegøy at han hevder seg så bra.

Det er fortsatt godt over ei uke til tittelforsvareren fra Athen-OL skal i aksjon.

Alt om Beijing-lekene i vårt OL-magasin!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere