Det mangeårige norske herrelandslaget i curling, med skip Thomas Ulsrud i spissen, gir seg på toppnivå.

Det bekrefter Team Ulsrud via Instagram fredag kveld.

Håvard Vad Petersson, Christoffer Svae og Torger Nergård er de øvrige spillerne i kvartetten som blant annet vant VM-gull i 2014.

- Etter tolv år sammen har vi bestemt at dette blir den siste sesongen vi har sammen som konkurrerende curlinglag. Vi har hatt mer moro sammen enn vi kunne drømt om, og dette var definitivt ikke en enkel avgjørelse å ta, skriver Team Ulsrud i meldingen.

Laget kan også skilte med to EM-titler fra 2010 og 2011, og OL-sølv fra Vancouver i 2010. Under de samme olympiske lekene ble laget også verdenskjent, mye takket være varemerket gjennom mange år, de fargerike buksene.

Team Ulsrud takker en lang rekke med støttespillere som har gjort det mulig med satsing og sterke prestasjoner mot konkurrenter i den ypperste verdenseliten.

Landslagssjef Pål Trulsen sier til VG at han tror noen av spillerne kommer til å forsette med curlingsatsing, men at han ikke kjenner til hvem disse eventuelt skal spille sammen med.

Resultatene til Team Ulsrud har ikke nådd helt de samme høydene de siste par sesongene. I fjor ble det bare sjetteplass under OL i Sør-Korea.

I februar måtte Ulsruds lag strekke kostene i været og innse at det ikke ble VM-plass på dem. Det ble klart etter 5-7-tapet i NM-finalen mot laget til skip Magnus Ramfjell.

Nettopp Ramfjells lag representerer Norge under VM i Canada seinere i mars og begynnelsen av april.