Gå til sidens hovedinnhold

Team Walstad lurt trill rundt

21. februar tapte Reidar Walstad sin første proffkamp, mot en bokser som viste seg å være en annen enn den han utga seg for å være. Team Walstad ble lurt trill rundt, skriver Adresseavisen.

Da Reidar Walstad entret proffringen for tiende gang, sto han overfor en motstander han trodde hadde seks kamper på sin merittliste som proffbokser og som het Shinny Bayaar. Record'n var ren og skjær bløff. Navnet var i beste fall delvis riktig. Trener Randolf Dahl har lenge hatt følelsen av at det luktet av matchmakingen til Reidars tiende motstander. Da han leste den engelske bokseavisen Boxing News, fikk han bevis for at han hadde luktet riktig:

Annet navn
- I artikkelen kommer det frem at Reidars motstander var av et helt annet kaliber. Hans riktige navn skal visstnok være Sukhbaatar Shinebayaar, og han har til og med bokset en tittelkamp, forteller Dahl til Adresseavisen. Walstads trener retter ingen kritikk mot Steffen Tangstad og hans organisasjon. Ifølge Dahl er Tangstad & co i samme båt som trønderne; like rundlurt.

Allerede før kampen i Cardiff var det ting som Dahl følte ikke stemte.

Ingen info
- Vi fikk ingen informasjon om Reidars motstander, selv ikke etter at vi kom til Cardiff. Det er uvanlig. Jeg fikk fakset over Bayaars påståtte record, som viste seks kamper, alle bokset i England og med fire seirer og to uavgjort. Det stemmer overhodet ikke.

- Ifølge Boxing News bokset Reidar-motstanderen 26. juni 2000 tittelkamp i ett av de viktige forbundene, World Boxing Council (WBC). Da opptrådte han under det som nå virker være hans riktige navn. Kampen gikk i Araneta Coliseum i Manila (arenaen hvor Ali og Frazer utkjempet en klassiker i 1975), over 12 runder mot filippineren Many Melchor. Shinebayaar tapte på poeng.

For dreven
Denne karen, som Randolf Dahl, tipper har et sted mellom 15 og 20 kamper, ble Walstad lurt til å møte, en altfor dreven kar for Reidar på dette tidspunktet i hans karriere. Dahl er overbevist om at den ansvarlige matchmakeren i stevnet, Dean Powell, og bokserens trener, Jack Doughty, kjente til Shinebayaars bakgrunn

Reidar Walstad og hans støtteapparat har alltid hatt gode relasjoner til det britiske boksemiljøet, vel å merke amatørboksingen. Som proff blir holdningen fremover en helt annen.

Ikke England
- Steffen Tangstad har aldri vært begeistret for stevner i Storbritannia. Nå skjønner vi hvorfor. Én av konsekvensene for oss er at vi aldri mer kommer til å bokse i England. Det blir også lenge til vi aksepterer en ikke-europeisk motstander. Boksere utenfor Europa er det veldig vanskelig å ha kontroll på når det gjelder tidligere meritter. Såpass mye har dette lært oss, sier Randolf Dahl. Han har en soleklar konklusjon og et aldri så lite hjertesukk:

- Slike tilstander har proffboksingen ikke råd til! Og når vi ikke engang kan stole på en matchmaker, hvem kan vi da stole på?

PS! Geir Inge Jørgensen, i Tangstad-stallen som Reidar, har også opplevd uvanlige ting i forbindelse med stevne i Storbritannia: 27-åringen fikk "hilse på" én motstander under innveiing og møtte en annen i ringen!!
(NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot