Gå til sidens hovedinnhold

Teemu Pukki månedens spiller i Premier League

Norwich-spiss Teemu Pukki er kåret til månedens spiller i engelsk eliteserie. Han er den tredje finne som hedres på den måten.

– Jeg føler meg virkelig beæret. Jeg må takke mine lagkamerater og manageren for å ha gjort det mulig. Dette er mer enn jeg kunne tro da sesongen startet, sier Pukki til Premier Leagues nettsted.

Han noterte fem mål og en assist på de fire første seriekampene. Hans hattrick mot Newcastle ga Norwich klubbens første seier etter opprykket. Pukki scoret også mot Liverpool og Chelsea og ble den 10. spiller noensinne som har scoret i sine tre første Premier League-kamper.

– Jeg håper jeg kan fortsette å score mål, sier 29-åringen, som kom til Norwich sommeren 2018 fra danske Brøndby. Hans mål hjalp klubben til opprykk fra mesterskapsserien.

Etter sin fenomenale sesongstart fortsatte Pukki å herje i landslagspausen og ble matchvinner da Finland slo Hellas i EM-kvalifiseringskamp. Han scoret også i hjemmetapet mot Italia.

Pukki er første finske vinner av prisen for månedens spiller i Premier League siden Mikael Forssell i mars 2004. Den aller første var Sami Hyypiä i november 1999.

Pukki var en av seks nominerte og ble foretrukket framfor Manchester City-trioen Sergio Agüero, Kevin De Bruyne og Raheem Sterling, samt Burnley-spiss Ashley Barnes og Liverpool-stjernen Roberto Firmino.

(©NTB)

Les også

Solskjær om kritisk utspill fra Scholes: - Kan ikke forvente det

Kommentarer til denne saken