Gå til sidens hovedinnhold

Teichmann reddet Tyskland

OBERSTDORF (TV 2 Nettavisen): Takket være en mektig siste runde av Axel Teichmann reddet tyskerne æren på hjemmebane - foran VMs største publikumsmasse.

Da det gjensto bare 3,3 kilometer av langrennsstafetten lå Tyskland på 4. plass det skilte 1,22 opp til Norge på gullplass, 52 sekunder til Russlands Nikolai Bolsjakov på sølv- og 26 sekunder til Cristian Zorzi og Italia på bronse-plass. Normalt en umulig oppgave. Men ikke for Axel Teichmann - tyskernes ankermann.

Oppildnet av 21.000 entusiastiske hjemmefans på stadion - og tusentall ute i skogen, øynet han en liten sjanse. Det var ikke noe å gjøre med Tore Ruud Hofstad som bare koste seg på sluttrunden.

- Jeg kjente meg frisk i beina i den første bakken på den siste runden. Og da så jeg Zorzi et stykke oppe i bakken. Da tenkte jeg at jeg måtte prøve. Det var bare å gå det jeg hadde og det var herlig å klare det, sier Teichmann til tysk TV.

Han brydde seg ikke så veldig mye om etappetiden - og at han hadde hentet inn over minuttet på Tore Ruud Hofstad på de siste to kilometerne.

- Nei, han gikk jo bare og koste seg de siste to kilometrene, så det kan man ikke legge noe i, sier han videre.

Tysklands landslagstrener Jochen Behle sier at de allerede på førsterunden så at russeren var sliten. Men samtidig var 1,35 veldig mye å hente inn.

- Det var meningen at Axel skulle spare litt til siste runde - så jeg hadde et lite håp, sier han.

Teichmann hadde 22 sekunder bedre etappetid enn Lars Berger som gikk den norske tredjeetappen.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk