*Nettavisen* Sport.

Teitur refser Branns «kjøpelag»

Foto: Morten Holm (Scanpix)

Tidligere Brann-trener mener rødtrøyene har for få spillere med hjertet i klubben.

19.02.07 09:36

(iBergen.no) : I helgen ydmyket KR Reykjavik Brann under treningsleiren på La Manga. Teitur Thordarsons nye klubb ga seg ikke før det stod 4-0, og påførte med det Brann forsesongens mest pinlige resultat så langt. Trenerprofilen mener årsaken til ustabiliteten er at klubben gjør en for dårlig jobb med å få frem lokale talenter, skriver NRK Hordaland.

– Det virker som en ikke vil bruke penger eller krefter på det. Det er en lang prosess som tar tid og koster. På kort sikt kan man kjøpe sammen et lag, men på lengre sikt trenger man spillere med hjerte for klubben, sier Thordarson til NRK.

I 2002 var Brann kun en god Sandefjord-avslutning fra å rykke ned. Samtidig vant juniorlaget rubb og stubb, og kunne blant annet kalle seg norgesmestre. Kun tre fra dette laget er fortsatt i klubben. Arve Walde og Erlend Storesund er begge leid ut til Løv-Ham, mens keeper Johan Torbjørnsen trolig går samme vei før sesongen tar til.

Sportssjefen i Brann, Roald Bruun-Hanssen, innrømmer at Brann har vært for dårlige på talentuvikling de siste årene.

– Vi er opptatt av å få det til, av å få frem spillere fra vårt eget nærområde som kan bli eliteseriespillere i fremtiden. Men vi er avhengige av at de er gode nok. Vi må bli dyktigere på å få frem spillere i årsklassene som kommer, sier Bruun-Hansen til NRK.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.