RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Teknikktrøbbel for Tero

Men Andreas Thorkildsens argeste konkurrent er ikke bekymret til tross for tap i sesongåpningen.

Søndag gikk finske Tero Pitkämäki på sitt første tap for en landsmann på nærmere fire år.

Mens Antti Ruuskanen satte ny pers med 87,33 meter, måtte Pitkämäki nøye seg med 86,89 meter. Med det er finnen først å finne på femteplass på verdensstatistikken, bak blant annet Andreas Thorkildsen, som har det nest lengste kastet i verden i år med 87,59.

Les også:Thorkildsen til topps

- Teknikktrøbbel
- Jeg fikk ikke teknikken til å stemme. Dermed ble resultatet heller ordinært, sier Pitkämäki til Nettavisen.

Uten at det bekymrer fjorårets verdensmester og Thorkildsens overmann fra Osaka nevneverdig.

- Det er sånn det kan gå i sesongåpningen. Man er gjerne litt anspent og litt rusten når man ikke har konkurrert på lenge, men nå er jeg i gang, og da kommer det til å løsne, forklarer finnen.

Og Pitkämäki lover å heve seg noen hakk når Golden League-sesongen starter i Berlin på søndag. Dermed er det duket for duell mellom finnen og Thorkildsen.

Youtube:Se Tero Pitkämäkis vinnerkast fra VM i Osaka i 2007 (ekstern lenke)

- 88-89 meter søndag
- Jeg er klar for å gi Andreas kamp. Jeg satser på å kaste i hvert fall 88-89 meter i Berlin, og jeg sikter defintivt mot seier, selv om jeg vet at Andreas er i strålende form om dagen, sier finnen.

- Det snakkes nesten utelukkende om deg og Andreas. Er det noen andre som kan true dere?

- Antti har jo allerede slått meg, og australske Jarrod Bannister har kastet lengst i verden i år med 89,02 meter, så de blir harde konkurrenter. Men når det virkelig gjelder er jeg sikker på at både Andreas og jeg vil ligge et nivå over resten av feltet. Vi har erfaringen og stabiliteten de andre mangler.

(les videre under bildet)

- Tøft i Oslo
Etter at stevnet i Berlin er unnagjort er det Bislett Games som stå for tur. I Oslo tror Pitkämäki at det kan bli vanskelig å slå Thorkildsen.

- Han har helt klart en hjemmefordel, og publikum kommer til å gi ham masse støtte. Dessuten trives han på Bislett. Han satte jo norsk rekord der for noen år siden. Derfor kommer det til å bli tøft å overliste ham i Oslo, men jeg skal defintivt gjøre mitt ytterste for å vinne, slår Pitkämäki fast, og presiserer viktigheten av å ta fleste mulig seirer før Beijing-OL går av stabelen i august.

- Tror jeg vinner
- Å vinne mye gjennom hele sesongen gir selvtillit. Det viste seg i fjor. Da vant jeg mange stevner, før jeg gikk til topps i Osaka. Det var viktig for meg å ha de seirene i bakhodet før VM, sier finnen.

- Og hvem trekker det lengste strået i OL?

- Det håper og tror jeg at blir meg.

Tero Pitkämäki og Andreas Thorkildsen møter hverandre for første gang denne sesongen i Golden League-stevnet i Berlin. Deretter står Bislett Games for tur 6. juni.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere