Gå til sidens hovedinnhold

Teknisk trøbbel for Ullevålseter

Pål Anders Ullevålseter kjørte inn til en 16. plass på den tredje etappen av Dakar 2005 etter å ha kjørt med bremsene på under hele etappen.

Tekniske problemer med sykkelen de to siste dagene har voldt Ullevålseter problemer under den europeiske delen av årets ørkenrally.

En lufteventil hang seg opp på gårsdagens lange transportetappe, mens han i dag hadde trøbbel med at bremsene satt på under den ti kilometer lange spesialetappen gjennom militært terreng i Granada.

Dermed måtte han ta til takke med en 16. plass, 28 sekunder bak vinneren David Frétigné fra Frankrike.

- Tekniske problemer skaper alltid hodebry, uansett hvor alvorlige de er. I Europa er etappene korte og servicen stort sett alltid i nærheten. I Afrika der i mot kan selv det minste tekniske problemet få store konsekvenser, ikke bare resultatmessig, men rallyet kan faktisk være over før du aner. At bremsene hang på under dagens korte spesialetappe medførte kun et lite tidstap som forsvinner raskt nå når vi kommer til de lange og tøffe etappene, sier Ullevålseter i en pressemelding.

Når førerne nå skal bevege seg inn i Afrika og ta fatt på de lange etappene ligger Ullevålseter på en 9. plass i sammendraget, 1.06 sekunder bak ledende Frétigné.

Kommentarer til denne saken